Educație/Cultura

Maratonul Educației Antreprenoriale

Maratonul pentru Educație Antreprenorială a ajuns și în Tulcea. Micii afaceriști și-au prezentat ideile în fața juriului specializat și au sperat că planul lor va fi cel câștigător. Doar trei din cele opt echipe au trecut în următoarea etapă. Evenimentul a fost organizat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea.

Maratonul pentru Educație Antreprenorială a ajuns și în Tulcea. Aici, opt echipe din patru licee tulcene și-au prezentat planurile de afaceri. Micii antreprenori și-au expus ideile pe rând plini de emoții și au așteptat cu sufletul la gură verdictul juriului format din antreprenori de renume. Și de data aceasta, planurile de afaceri ale liceenilor au fost curajoase.

„Am mers la licee, am predat ore de antreprenoriat, am format 8 echipe de la 4 licee. Sunt niște copii minunați și curajoși, iar noi ca și organizație trebuie să sprijinim pentru că noi n-am avut această șansă în vremurile noastre și a fost foarte greu pentru că am avut o experiență destul de anevoioasă, iar astăzi pot spune că antreprenoriatul românesc a ajuns la un anumit nivel, iar prin inițiativa noastră de a instrui și a sprijini copiii, vom duce probabil peste ani și ani antreprenoriatul și economia României la o cotă mai înaltă”, a declarat Paula Vals, președinte CONAF Tulcea.

„Primul maraton pentru educație antreprenorială din România este o inițiativă care a pornit din rândul antreprenorilor pentru a-i învăța pe cei care sunt astăzi în liceu, pe copii noștri, ce înseamnă dezvoltare personală, găsirea vocației, cum poți să stai pe scenă în fața unor jurați de renume național, unii dintre ei chiar de renume mondial, astfel încât să nu te pierzi. În consecință, nu-i vrem pe toți acești copii antreprenori, dar îi vrem să învețe să lucreze în echipe, îi vrem dezinvolți, îi vrem să-și dezvolte personalitatea, abilitățile și să-și descopere pasiunile lor”, a declarat Cristina Chiriac, președinte fondator CONAF.

„Aș putea spune că, pentru mine una, maratonul pentru educație antreprenorială este cea mai frumoasă, cea mai captivantă și cea mai incitantă experiență pe care am avut-o până acum. Maratonul a fost creat pentru a inspira și a motiva liceenii să se lanseze într-o competiție antreprenorială, să-și dezvolte competențele antreprenoriale și să-și găsească cu ușurință spiritul antreprenorial în urma orelor de educație antreprenorială pe care le-au ținut antreprenorii reali la clasă. Până acum am participat la mai mult de 6 competiții și am descoperit liceeni foarte interesanți care au idei de afaceri inovatoare, aș putea spune chiar unice”, a declarat Nicoleta Munteanu, vicepreședinte CONAF.

„E o inițiativă bună în sensul în care avem nevoie de spirit antreprenorial în țara asta. E una dintre metacompetențele de care vorbesc foarte mulți profesori acum, spiritul antreprenorial. Bine se descurcă, am văzut și în alte orașe în care am fost. Când îi compari pe ei cu mine la vârsta lor, diferența este uriașă. Au zvâc, știu despre ce e vorba, au încredere de sine și asta mi se pare că este extraordinar”, a afirmat Dragoș Anastasiu, membru juriu.

Antreprenorii de renume ce au făcut parte din juriu au avut de luat o decizie dificilă. Din cele opt planuri de afaceri, doar trei au fost alese pentru a merge mai departe în etapa viitoare a Maratonului pentru Educație Antreprenorială ce va avea loc la București pe data de 12 iunie. Evenimentul a fost organizat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea.

Related Articles

Back to top button