Actualitate

Atenție la deșeurile voluminoase!

Atenție unde aruncați deșeurile voluminoase! Locul acestora nu este pe stradă! Pentru cele menajere, dar și pentru cele voluminoase, există containere speciale unde constănțenii le pot depozita gratuit. Săptămâna aceasta, până pe 11 iunie, benele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt amplasate pe strada I. L. Caragiale.

Locul deșeurilor de orice fel nu este pe stradă, iar pentru ca orașul Constanța să fie curat, fiecare cetățean trebuie să contribuie în acest sens. Pentru orice fel de deșeuri, fie menajere, fie voluminoase, există containere speciale, separate. Săptămâna aceasta, până pe 11 iunie, benele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt amplasate pe strada I. L. Caragiale. Una poate fi găsită lângă bloc H9, iar cealaltă lângă Cimitirul Central.

Mai mult decât atât, pentru a fi mai ușor de găsit, aceste containere sunt amplasate lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere. În aceste platforme speciale, constănțenii pot depune deșeurile voluminoase de care nu mai au nevoie, precum: saltele, mobilier, canapele, uși, obiecte de uz sanitar, mochete sau calorifere.

Dacă, din diferite motive, nu ați putut duce deșeurile voluminoase la benele amplasate temporar în cartierul dumneavoastră, trebuie să știți că puteți duce permanent aceste deșeuri de mari dimensiuni la centrul de colectare situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 290A.

Vă reamintim că depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public al municipiului Constanța constituie contravenție și se sancționează conform normelor legale în vigoare. Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța desfășoară periodic activități specifice ce au ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. Pentru a evita încălcarea normelor legale, autoritățile roagă fiecare constănțean să acționeze în mod responsabil și să gestioneze în mod corespunzător deșeurile.

Related Articles

Back to top button