Social/Economic

Garda de Mediu, amenzi usturătoare la șantierele din oraș, din cauza poluării şi a deşeurilor

Mai multe şantiere din Constanţa şi Mamaia Nord au fost verificate de Garda de Mediu în luna mai şi au fost aplicate peste 20 de amenzi în valoare totală de 632.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind poluarea aerului şi gestionarea deşeurilor provenite din construcţii şi demolări.

In cadrul controlului tematic privind calitatea aerului, Garda de Mediu Constanta a verificat 24 de amplasamente in cursul lunii mai. Majoritatea controalelor s-au efectuat la santiere de constructii din Municipiul Constanta si din Mamaia Nord, verificandu-se respectarea prevederilor legale in domeniul protectiei atmosferei si in domeniul gestionarii deseurilor din constructii si demolari.

Au fost aplicate 24 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 632.500 lei. Pentru rezolvarea neconformitatilor s-au stabilit masuri, dupa caz: folosirea unor mijloace eficiente de izolare pentru limitarea emisiilor de pulberi, curatarea si umectarea drumurilor de acces si a zonelor de lucru, acoperirea materialelor pulverulente, desfiintarea depozitelor neorganizate de deseuri din organizarile de santier, valorificarea/eliminarea deseurilor prin societati autorizate, evitarea formarii de stocuri de deseuri care sa genereze disconfort, amenajarea spatiilor pentru colectarea separata a deseurilor, respectarea conditiilor din actele de reglementare.

Related Articles

Back to top button