Actualitate

Vești importante din județul Constanța

Administrația locală din Techirghiol a dat startul evenimentelor estivale 

Sezonul estival 2023 s-a deschis la Techirghiol cu doua evenimente sportive:
– Ediția a V-a a Festivalului Național al Sporturilor Nautice și pe Plajă, eveniment organizat în perioada 1-4 iunie de către Clubul Nautic Român și Cupa Mării Negre la Ciclism.
Cele două evenimente au devenit deja tradiție în orașul  Techirghiol.
,,Evenimentele sunt dedicate în primul rând tinerilor sportivi.
Le mulțumim organizatorilor pentru buna desfășurare a celor două evenimente și îi asigurăm de toată susținerea Primăriei Techirghiol și a Consiliului Local în organizarea evenimentelor viitoare,” a declarat Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Continuă procesul de recondiționare a carosabilului pe bulevardul Mamaia

Pentru continuarea procesului de recondiționare a carosabilului pe bulevardul Mamaia, reprezentanții Primăriei Constanța anunță că vor fi instituite restricții de trafic rutier.
Astfel, în zilele de joi și vineri, echipele Confort Urban vor asfalta carosabilul pe bulevardul Mamaia, tronsonul cuprins între strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie, din dreptul Aleii Studenților, pe partea cu Liceul Energetic.
Pentru a reduce disconfortul produs de prezența utilajelor și a nu se crea blocaje în trafic pe timpul zilei, lucrările se vor desfășura noaptea.
,,Circulația autovehiculelor va fi restricționată total, joi, 08 iunie, și vineri, 9 iunie, în intervalul orar 21:00-06:00, doar pe sensul de mers dinspre strada Zorelelor spre Pescărie.
Autovehiculele care vin dinspre strada Zorelelor către Pescărie vor circula deviat pe sensul opus de mers, pe o singură bandă sau vor efectua viraj dreapta, pe strada Zorelelor, apoi stânga pe strada Unirii.
În timpul zilei, se lucrează la reabilitarea trotuarelor. Se înlocuiesc bordurile, sunt montate pavele moderne, se construiesc casetele pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori la toamnă.
A fost reconfigurat și scuarul median, urmând să se construiască și pistele pentru biciclete.
Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil,” au transmis reprezentanții municipalității.

Primăria orașului Murfatlar achiziționează utilaje moderne, pentru curățenie eficientă

  Administrația locală din orașul Murfatlar are în implementare o serie de proiecte de anvergură care vor schimba complet fața orașului dar vor asigura și un grad sporit de confort. În paralel cu aceste lucrări, reprezentanții primăriei
achiziționează și diverse utilaje cu care să facă mai repede și mai eficient curățenia și iarna deszăpezirea străzilor.
Cea mai recentă achiziție este o măsurătoare electrică:
,,O nouă achiziție anul acesta, este vorba de o măturătoare 100% electrică care, deja, își arată eficiența pe străzile orașului.
Pentru drumurile cu mult pietriș, drumul național și drumul comunal, deja suntem în procedură pentru a achiziționa o măturătoare mai mare pe care o vom atașa la buldoexcavator, pe care deja îl avem,” a informat edilul orașului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru.

Strada Theodor Burada va fi închisă temporar pentru lucrări de asfaltare

Începând de 07 iunie până pe 09 iunie 2023, între orele 08:00 și 18:00, strada Theodor Burada va fi închisă temporar pe tronsonul cuprins între strada I.L. Caragiale și strada București pentru lucrări de asfaltare.
Aceste lucrări se realizează după ce pe tronsonul amintit au fost înlocuite conductele de termoficare.
,,În această perioadă, rugăm participanții la trafic să manifeste înțelegere și să folosească rutele alternative. Amintim că lucrările executate au făcut parte din traseul Magistralei I, aparținând rețelei de transport a agentului termic primar. Acest tronson de magistrală face parte din proiectul de modernizare cuprins în Etapa I finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare axa 7.1, în valoare totală de 50 de milioane de euro, fonduri accesate de Primăria Constanța pentru îmbunătățirea condițiilor de încălzire a populației recordate la sistemul centralizat,” precizează reprezentanții primăriei municipiului Constanța.

Related Articles

Back to top button