Actualitate

Activități desfășurate în weekend de polițiștii constănțeni

Polițiștii locali constănțeni au desfășurat, în acest weekend, mai multe activități în urma cărora au constatat numeroase infracțiuni, inclusiv la regimul rutier.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Mangalia au identificat un minor, de 17 ani, care a condus un autoturism, pe strada Mihai Eminescu din satul Arsa, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștoi din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Constanța au identificat un bărbat, de 48 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Morii din comuna Cumpăna, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cauze s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru respectarea regimului legal de viteză, pe D.J. 381, D.J. 222, D.J. 224 și D.C. 87. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste  7.000 de lei, dintre care 5 pentru depășirea limitei legale de viteză și 5 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 6 permise de conducere.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă viteza legală de deplasare, pe drumurile naționale din județul Constanța. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 187 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ  49.000 de lei. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 24 de permise de conducere, dintre care 6 pentru depășirea limitei legale de viteză, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri. Au fost retrase și 14 certificate de înmatriculare și au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Poliției municipiului Mangalia – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Acțiunea s-a derulat pe D.N. 39. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 82 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de aproximativ  39.000 de lei. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 9 de permise de conducere, dintre care 3 pentru neacordare de prioritate, 2 pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste  27.000 de lei, dintre care 77 pentru depășirea limitei legale de viteză, 15 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 1 pentru altă abatere. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 2 de permise de conducere, dintre care 1 pentru depășirea limitei legale de viteză și 1 pentru depășire neregulamentară. De asemenea, a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Constața au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și combaterea principalelor cauze generatoatre de accidente rutiere, pe D.N. 3 și în comunele Valu lui Traian și Agigea. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste  4.000 de lei, dintre care 5 la Legea 61/1991 și 3 la O.U.G. 195/2002. Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii 333/2003 și H.G. 301/2012. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, în valoare totală de 300 de lei.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.

Related Articles

Back to top button