Actualitate

Tur ghidat „Iubește-ți orașul!”

Ne purtăm zilnic pașii pe aceleași străzi, pe lângă clădiri vechi sau noi ale căror poveste o intuim poate pe alocuri, dar a căror valoare identitară rareori o înțelegem și o apreciem. Orașele noastre ne reprezintă, cu edificiile de poveste la ferestrele cărora întrezărim poate personaje și istorii de odinioară. Techirghiol este un astfel de oraș… un centru urban mic, cu o istorie mare, ce ni se dezvăluie în legende locale, în folclorul multi-etnic și în arhitectura sa. Și, pentru a cunoaște mai bine orașul Techirghiol, recent a fost organizat un tur ghidat în localitate. Evenimentul face parte din cadrul Festivalului de Artă Techirghiol, organizat de către Asociația Drag de Artă, alături de Ordinul Arhitecților Români și Cronicarii Digitali prin Asociația Human Made Art, în parteneriat cu Primăria Techirghiol, care, în ultimii ani s-a remarcat prin organizarea a numeroase evenimente ce pun în valoare și sprijină viața cultural-artistică.

Astfel că, 20 de creatori de conținut digital din România au ajuns la Techirghiol să participe la turul ghidat, pentru a descoperi edificiile de poveste vechi și noi ale orașului. În cadrul evenimentului Heritage InstaMeet – edificii care nu sunt în mod normal vizitate de publicul larg și-au deschis porțile pentru ca povestea și istoria lor să pătrundă în spațiul digital. Turul ghidat a urmat un traseu bine pus la punct, iar creatorii de conținut digital au aflat mai multe detalii despre Teatrul de Vară Jean Constantin și statuia marelui actor, despre Monumentul Eroilor, Faleza și Pontonul, statuia Măgarului și a lui Techir, Mănăstirea Sfânta Maria, Sanatoriul Speranța, Vila Păpușica sau sediul vechi al Primăriei din Techirghiol.

Turul ghidat Iubește-ți Orașul împreună cu toate secretele sale va fi deschis publicului larg în mod gratuit în perioada 24-27 august 2023 în cadrul Festivalului de Artă din Techirghiol.

Related Articles

Back to top button