Educație/Cultura

27 de elevi din 5 instituții de învățământ au participat la etapa județeană a Olimpiadei naționale „Tinerii dezbat”-2023

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, departamentul pentru proiecte europene, a organizat, miercuri, 14 iunie 2023, Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat” 2023, etapa județeană, la Universitatea Maritimă Constanța.
În cadrul competiției s-au confruntat 5 echipaje la secțiunea începători și 4 echipaje la secțiunea avansați provenind de la 5 instituții de învățământ din județul Constanța: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța și Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia.
Etapa națională va avea loc la Piatra-Neamț în perioada 10-14 iulie 2023, unde vor merge 3 elevi pentru secțiunea începători și 3 elevi pentru secțiunea avansați de la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța.
„Tinerii dezbat” este o olimpiadă națională care promovează competitivitatea și comunicarea interpersonală, spiritul de fair-play și contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea compețenţelor de gândire critică și de comunicare rațională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială. Felicitări echipajelor câștigătoare și tuturor participanților pentru pasiunea și dăruirea de care au dat dovadă, mulțumiri gazdelor noastre care ne-au sprijinit în organizarea evenimentului, Universitatea Maritimă Constanța, și, nu în ultimul rând, profesorilor coordonatori, membrilor comisiei de organizare și arbitrilor! Succes la etapa națională!”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin MIHAI.

Related Articles

Back to top button