Actualitate

Protest la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Continuă acțiunile de protest în sistemul sanitar! Zeci de angajați au protestat în fața Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, unde și-au strigat nemulțumirile salariale, solicitând respectarea legii salarizării. Acțiuni similare au loc în întreaga țară, ca un avertisment pentru viitorul Guvern. Sindicaliștii cer acordarea tuturor drepturilor salariale, raportarea sporurilor la salariile de bază și deblocarea posturilor din sistemul sanitar. Pichetarea unităților sanitare este ultima acțiune de protest fără întreruperea activității. Din 1 iulie, urmează greva generală.

Federația „Solidaritatea Sanitară” și-a continuat protestele, cu pichetarea unităților sanitare din toată țara. A fost ultima acțiune desfășurată fără întreruperea activității și, totodată, un semnal de alarmă pentru guvernanți privind riscul declanșării grevei generale. La Constanța, 80 de membri de sindicat au participat la pichetarea Spitalului de Boli Infectioase. Oamenii vor ca sporurile să le fie aplicate la salariul actual și nu la cel din 2017 cum  este în prezent, plata gărzilor la medici să fie făcută la tarifele din contractul de bază. Iar revendicările nu se opresc aici.

“Suntem aici pentru respectarea legii 153 care este parțial respectată, în sensul în care sporurile nu sunt aplicate la nivelul salarizării. Suntem aici pentru indemnizația de hrană care este acum în valoare de 9 lei pe zi + ne dorim deblocarea posturilor din sistemul medical astfel încât actul medical să fie de calitate, suntem aici pentru medici a căror contract de gardă ora nu este plătită conform contractului de bază”, a declarat MIHAELA IANUȘ, presedinte Sindicatul Solidaritatea Sanitară 2015 Constanța 

Pe langă asistenți medicali și infirmieri, au participat și medici. Doctorii spun că sunt dispusi să renunțe la contractele pentru gărzile suplimentare, care sunt plătite la nivelul anului 2017. În cazul în care solicitările cadrelor medicale nu vor fi soluționate, urmează o grevă de avertisment pe data de 27 iunie. Dacă nici atunci, Guvernul nu găsește soluții va urma greva generală din 1 iulie.

Related Articles

Back to top button