Actualitate

Imagini cu impact emoțional! Delfin eșuat, pe plaja din Mamaia

Imagini cu un puternic impact emoțional au fost surprinse pe o plaja din Mamaia Nord. Un delfin a eșuat pe nisip chiar sun ochii îngroziți ai turiștilor aflati la mal. Biologii marini dau vina pe plasele pescarilor in care mamiferele se-ncurca si nu mai pot iesi la suprafata, sa respire. Animalele mor sufocate, iar marea le aduce leșurile la mal.

În aceasta perioada delfinii se apropie de tarm in cautarea hranei care este extrem de bogata. Este explozie populationala la diverse specii precum șprotul, hamsia sau scrumbia. Ba mai mult decat atat, sunt si delfini invatati să pescuiasca inclusiv din plase iar uneori se prind in ele și pier, iar apoi esueaza. Un astfel de exemplar a fost adus de curenți pe plaja din Mamaia Nord, sub ochii îngroziți ai turiștilor.

“este vorba de  un afalin adult mascul faza de descompunere avansata și face imposibilă determinarea cauzei mortalității  + Este o specie costiera. Peste 20 la suta în plase si prezentau urme de plase pe suprafata corpului” a declarat Costin Timofte, reprezentant ONG “Mare Nostrum” 

Specialistii nu exclud nici varianta ca exemplarul sa provina din zona Odessa, acolo unde apa mării este deja infestată cu produse industriale.

“Activitățile umane de la Marea neagra iar acum și războiul, influenteaza toate populațiile inclusiv cele de delfini uneori suferă de pe urma pescuitului, în cautare de hrană se prind in plase este și cazul delfinului de azi este un afalin de talie mare. Se pot lovi de ambsrcstiuni care ii atrag.  + Posibil și războiul ca sursa de deces au fost substanțe toxice, proiectile care sunt în Marea Neagră în zona predilecta ptr delfini pentru că peștii merg în acele zone pentru a se reproduce” a declarat Adrian Bilba, biolog 

Situatia este insa din ce in ce mai ingrijoratoare. De la începutul anului și pâna în prezent, 45 de delfini morti au ajuns pe plajele litoralului romanesc.

Related Articles

Back to top button