Social/Economic

Spectacol total, cu mulți cai putere, pe lacul Siutghiol

A fost spectacol total pe apă, în stațiunea Mamaia. Turistii au putut vedea un show in premiera pentru Romania, o cursa a unora dintre cele mai rapide ambarcatiuni din lume. Bolizi de milioane de euro au zburat pe Lacul Siutghiol, unde au concurat pentru campionatul mondial. Vedem imagini spectaculoase din competiție chiar acum. 

Ambarcațiunile de sute de mii de euro au atins viteze de până la 200 de km la oră, în cadrul Campionatului Mondial al Bărcilor cu motor, competiție considerată Formula 1 pe apă. Toți privitorii au urmărit cursa cu sufletul la gură.

Astfel de barci ultra-rapide sunt obisnuite sa concureze pe mare si ocean, si mai putin pe lacurile interioare. Apa dulce creeaza un efect de ventuza care le tine lipite de luciul apei, si nu le permite sa zboare, asa cum isi doresc pilotii.

“Este o zonă foarte frumoasă, iar pentru mine este prima data când concurez pe un lac, de obicei mergem pe apă sărată iar acum va fi un pic diferit. Am ieșit pe lac să vedem cum se comport motorul și ce mai avem de făcut și suntem mulțumiți de cum evoluează totul”, a declarat MARTIN CAMPBELL, pilot echipă Marea Britanie 

“Este frumos, lacul este frumos, fără denivelări, imperfecțiuni, este o cursă de viteză. Va fi provocatory pentru toată lumea dar să sperăm că va fi o cursă frumoasă în final”, a declarat NADIR BIN HENDI, pilot echipă Emiratele Arabe Unite 

Intrecerile au fost foarte stranse. Echipele au fost foarte bune, iar manevrele facute la 200 de km pe ora i-au ținut in priza pe spectatorii din Mamaia. De altfel, pentru un astfel de spectacol se cheltuie sume ametitoare. O singura barca este intretinuta de 5o de specialisti, mecanici, constructori si piloti. Turistii și constănțenii au putut urmări gratis, intrecerile. La final, echipa prințului moștenitor din Dubai a câștigat cursa. La competiție au participat echipe din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia și Suedia. Autoritățile locale au cheltuit 1,7 milioane de lei pentru organizarea competiției. A fost primul astfel de concurs organizat în țara noastră după o pauză de 14 ani.

Related Articles

Back to top button