5 zile, 2 locuințe, 100 de voluntari
Habitat for Humanity România, organizația non-profit care construiește case pentru familiile vulnerabile, se întoarce la Cumpăna. De data aceasta, scopul lor este ridicarea a două locuințe în sistem duplex, cu ajutorul voluntarilor, în doar 5 zile, până pe 23 iunie.
Habitat for Humanity România a revenit în comuna constănțeană Cumpăna. Timp de 5 zile, până pe 23 iunie, și-au propus să ridice 2 locuințe în sistem duplex, cu ajutorul voluntarilor. Aceștia vor lucra la ridicarea pereților, montarea fermelor de acoperiș și a distanțierelor. Echipele ce se vor alătura proiectului săptămâna aceasta, sunt, pe de-o parte, angajați ai companiilor partenere, studenți ai Facultății de Construcții din cadrul Universității Ovidius Constanța, voluntari individuali care se reîntorc pe șantier, dar și familiile care se vor muta în noile case și dintre cele care locuiesc în prezent în cartierul Habitat din Cumpăna.
„Bine ne revedem familii dragi cumpănene, beneficiare ale locuințelor sigure, sănătoase, simple și decente, familii în care ați prins rădăcini, case în care ați prins rădăcini, dar v-au crescut și aripi, de ați luat sub aripa ocrotitoare alți oameni, alți cumpăneni care aveau nevoie. Habitat este din 2006 în Cumpăna. Habitat a construit, a reabilitat, a venit în completare cu ceea ce comunitatea nu a putut. Tocmai de aceea, mă bucur de fiecare dată când văd cuvântul speranță”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.
Cei mai mulți dintre voluntari nu au nicio experiență în construcții, însă vin cu dorința de a învăța. Atelierele sunt coordonate și supravegheate tot timpul de echipa de suport, formată din specialiști în construcții.
Proiectul este realizat în continuarea unui parteneriat de succes cu Primăria Cumpăna, care asigură terenul pe care sunt construite casele și racordarea la utilități. Acesta se va extinde în anii următori prin punerea la dispoziție a unui teren nou în apropierea celui unde au fost ridicate, pe parcursul a 7 ani, pentru 30 de locuințe pentru familii cu venituri reduse din comunitate.