Actualitate

Autoritatea Navală Română punctează Ziua Internațională a Hidrografiei

În anul 2005 Organizația Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția nr. 60/30, care include declarația prin care Ziua Internațională a Hidrografiei va fi marcată în fiecare an la 21 iunie.

Mările și oceanele au o contribuție majoră la creșterea economiei mondiale. Peste 90% din transporturile comerciale din lume se fac pe apă. Hidrografia sprijină siguranța navigației, protecția mediului marin, dezvoltarea infrastructurii naționale, managementul zonei costiere, cercetarea marină, exploatarea resurselor, delimitarea granițelor maritime, apărarea și securitatea maritimă și managementul hazardelor. Munca celor din domeniu permite utilizarea sigură și eficientă a mărilor, oceanelor, zonele de coastă, lacuri și râuri.

Directorul General al Autorității Navale Române, domnul Cosmin-Laurențiu Dumitrache felicită în această zi de sărbătoare Direcția Hidrografică Maritimă “Comandor Alexandru Cătuneanu”, le urează tuturor angajaților acestei instituții putere de muncă și le mulțumește pentru constanta colaborare și disponibilitate de care au dat dovadă de-a lungul timpului.

Totodată vă mulțumim pentru invitația de a participa la sesiunea de comunicări organizată astăzi, prilej cu care colegul nostru, căpitan de port specialist Georgian Anghel, din cadrul Căpitaniei Portului Mangalia, un colecționar pasionat,  a avut ocazia să prezinte o deosebită expoziție de cartofilie care i-a dus pe invitați, prin imagini, pe valurile istorice ale Portului Mangalia. 180 de cărți poștale strâns legate de activitate portuară a Mangaliei, din perioada 1900-1947, au putut fi admirate și vizionate in premieră.

Related Articles

Back to top button