Actualitate

Campania “Adoptă un cățel” continuă la Constanța

Peste 350 de căței își așteaptă stăpânul. Aceștia beneficiază de protecția și îngrijirea personalului de specialitate în Adăpostul public de animale abandonate Constanța, însă nimic nu se compară cu un cămin permanent și o șansă la dragostea necondiționată. Dacă vreți un prieten blănos, loial și iubitor, trebuie să știți că toate adopțiile sunt gratuite. De asemenea, Primăria Constanța a deschis și centrul Norocel, continuând în acest fel demersurile pentru îmbunătățirea calității vieții și găsirea unor familii adoptive pentru aceste suflete.

În Adăpostul public de animale abandonate Constanța sunt peste 350 de căței care au nevoie de o familie. Aceștia sunt bine îngrijiți și protejați de personalul de specialitate. Cățeii au însă nevoie de un cămin și de o familie iubitoare. Adopția este gratuită, așa că dacă vă decideți să faceți acest pas, sunteți așteptați la Adăpostul public pentru animale abandonate din municipiul Constanța pe strada Câmpul cu Flori nr. 11, luni, marți, miercuri și vineri între orele 10 și 14, iar joi între orele 9:30 și 17:30. De asemenea, Primăria Constanța a deschis și un centru de adopții pentru căței, continuând în acest fel demersurile pentru îmbunătățirea calității vieții și găsirea unor familii adoptive pentru aceste suflete. Centrul de adopții canine „Norocel“ este deschis de luni până vineri, între orele 10:00 – 14:00, pe strada Răscoalei 1907, nr.4.

De asemenea, trebuie să știți că adopția câinilor se realizează doar după ce ați prezentat un act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, o dovadă a resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor, dar și acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini. Patrupezii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați intern și extern, vaccinați antirabic, sterilizați, identificați prin microcipare și înregistrația în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân. Personalul de specialitate vă va înmâna și un carnet de sănătate cu istoricul medical și cu procedurile efectuate în mod gratuit.

Prin decizia de a adopta un patruped, cetățenii pot acorda o nouă șansă unui câine comunitar și asigură locul în adăpost pentru un alt animal abandonat care are nevoie de găzduire și îngrijire. Numărul de locuri este limitat, iar instituționalizarea nu reprezintă decât o soluție temporară. Persoanele care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să-l lase liber, din nou, pe străzi. Aceștia au obligația să-l îngrijească și să respecte normele legale. Mai mult de atât, abandonul câinilor adoptați constituie infracțiune și se sancționează conform normelor legale în vigoare.

Mai multe detalii legate de adopție puteți obține de la personalul de specialitate la numărul de telefon 0733.045.213.

Related Articles

Back to top button