Administratie

Case construite din suflet, la Cumpăna

Un vis împlinit! Încă două locuințe în sistem duplex, s-au ridicat în timp record în comuna Cumpăna, grație organizației “Habitat for Humanity” care, alături de voluntari din localitate dar și străini, a reușit să ofere un acoperiș deasupra capului unor familii care doar visau la un cămin. Cu lacrimi de bucurie, beneficiarii au primit cheile caselor, câte o icoană și șansa unui nou început. Iar autoritățile locale au anunțat că noul cartier se va extinde în viitor.

„Fiecare om  trebuie  să aibă o locuință simplă și decentă în care să trăiască” este de ani buni deviza principală a proiectului “Habitat for Humanity”, implementat cu succes în comuna constănțeană Cumpăna. Timp de cinci zile, reprezentanții organizației, alături de 100 de volunatri au lucrat la foc continuu, pentru a construi două locuințe în sistem duplex, în care două familii să-și clădească un nou început.

Beneficiarii au muncit umăr la umăr cu voluntarii la clădirea propriului vis și vor face voluntariat pentru alte proiecte din cadrul programelor Habitat for Humanity România. Cu lacrimi în ochi au primit cheile locuințelor mult visate.

“Vă mulțumim pentru munca depusă, pentru efortul depus, vă mulțumim din suflet pentru tot ce ați făcut pentru noi, sunteți niște oameni deosebiți +  am foaret mari emoții, nu ne vine să credem că ne vom muta la căsuța noastră în curând”, a declarat un beneficiar.

“Este un vis devenit realitate, nu este gata, este aproape gata, noi vom rămâne în continuare aici și vom da o mână de ajutor și nu ne vom da bătuți până când nu ne mutăm”, a declarat un beneficiar.

Locuințele sunt destinate exclusiv locuitorilor comunei Cumpăna care au depus dosar și au îndeplinit anumite condiții. Proiectul este realizat în continuarea unui parteneriat de succes cu Primăria comunei Cumpăna, care asigură terenul pe care sunt construite casele și racordarea la utilități. Acesta se va extinde în anii următori prin punerea la dispoziție a unui nou teren în proximitatea celui unde au fost ridicate, pe parcursul a 7 ani, 36 de locuințe pentru familii cu venituri reduse din comunitate.

Related Articles

Back to top button