Actualitate

Dezamăgire! Acvariul din Constanța NU se va mai vizita vara aceasta

Închis pe perioadă nedeterminată! Este mesajul cu care sunt întâmpinați turiștii dar și constănțenii care își doresc să viziteze Acvariul de pe faleza Cazinoului. În plin sezon estival, obiectivul stă cu lacătul pe ușă, întrucât conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii așteaptă concluziile unei expertize care să le permită executarea unor lucrări de consolidare a clădirii construită la începutul secolului XX. Aceasta are probleme mai vechi din cauza infiltrațiilor de apă provenite de la acoperiș, iar în luna februarie o bucată din tavan s-a desprins.

Mare este dezamăgirea turiștilor și constănțenilor, dar mai ales a copiilor care nu mai pot vizita în această vară secția Acvariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Oamenii se opresc în ușă, citesc mesajul pe care scrie “Închis pe perioadă nedeterminată” și fac cale întoarsă.

“Ia zi ești dezamăgit? Da! Cum este să nu poți să vizitezi peștii? Nu este bine! Ti-ar fi plăcut să intri și să-i vezi? Da, mi-ar fi plăcut! De unde vi? Din Timișoara! În Timișoara aveți acvariu? Nu. Deci era un obiectiv demn de vizitat, nu? Da!, a declarat un copil din Timișoara.

“Îți pare rău că nu poți să vizitezi Acvariu? Da! Ai fi vrut să fie deschis acum vara? Da!”, spune un alt copil

“Am un nepot de 3 ani și vroiam să-i arăt că este foarte frumos și este pasionat de insecte pești și vroiam să-i arăt + dar cum este vara să nu poți vizita un obiectiv turistic? Acceptăm ce ni se dă, dacă trebuie să se îmbunătățească venim la anul și-l vizităm” a declarat bunica unui băiețel

“Ca la noi, până se fac licitații, până se găsesc oamenii potriviți, durează, e problemă tipic românească”, a declarat un turist

Acvariul a fost închis în luna februarie, pentru realizarea unor lucrări de mentenanță, după ce o bucată din tavan s-a desprins și a căzut, însă nimeni nu a fost rănit. De atunci, obiectivul turistic nu a mai fost deschis, iar conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii nu crede că vara aceasta clădirea va mai putea fi vizitată. Acvariul are probleme mai vechi din cauza infiltrațiilor de apă provenite de la acoperiș. Și se pare că nu sunt singurele probleme, însă se așteaptă rezultatele unei expertize tehnice.

“S-au mai descoperit niște lucruri de remediat pe acolo, este închis tocmai pentru a nu se întâmpla ceva cu turiștii și vizitatorii, este în curs o expertiză tehnică pentru a vedea ce tipuri de lucrări mai snt necesare și ce soluții mai sunt necesare + nu cred că sezonul ăsta va fi gata acvariul de la Cazino dar facem tot posibilul să-l reabilităm și să-l repunem în circuitul turistic”, a declarat IONUȚ NACHE, director interimar CMSN 

Clădirea care găzduiește Acvariul, a fost construita la începutul secolului XX ca anexa a Cazinoului și a funcționat ca restaurant pana la reamenajarea ei pentru destinația actuala. De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice și taxonomice, Acvariul, este structurat în trei secții Marină, Dulcicolă și Pești Exotici. Între timp, Consiliul Județean Constanța a primit undă verde de la mediu pentru construirea noului acvariu în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Acesta se va întinde pe aproximativ 2.600 de metri pătrați și va dispune de o varietate de facilități moderne, spații de joacă pentru copii, dar și un teatru.

Related Articles

Back to top button