Actualitate

Sezon estival de foc, la ISU Dobrogea! 500 de pompieri și 22 de puncte temporare de lucru

Se anunță o vară de foc pentru militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea care se pregătesc de intervenții. Sezonul acesta, vor fi operaționale 22 de puncte temporare de lucru, dintre care șapte puncte de prim-ajutor pe plajă și șase de salvare acvatică. De asemenea, 500 de pompieri din 20 de județe ale țării vor suplimenta efectivele de salvatori de pe litoralul românesc, pe întreaga perioadă a sezonului estival. Salvatorii le recomandă tuturor acelora care vor veni în vacanță la mare să țină cont de recomandările tuturor instituțiilor MAI și a salvamarilor, să circule cu prudență și să supravegheze cu atenție copiii și bunurile pe plajă.

Suntem în plin sezon estival 2023, iar litoralul românesc se aglomerează de la o zi la alta. Autoritățile au intrat și ele în alertă și se pregătesc intens pentru o vară de foc, în care vor supraveghea stațiunile dintr-un capăt în altul, cu toate forțele din dotare. Peste 500 de pompieri din 20 de județe ale țării vor veni în sprijinul colegilor constănțeni și vor fi la datorie zilnic, pe întreaga perioadă a sezonului estival. Pentru creșterea gradului de siguranță a  turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane la nivelul județului Constanța, au fost operaționalizate 22 de puncte temporare de lucru.

“Vom avea 9 puncte de stingere a incendiilor în localitățile Crucea, Adamclisi, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol și Vama Veche, fiecare punct fiind încadrat cu autospecială de stingere cu apă și spumă încadrată cu subofițeri din cadrul inspectoratelor. Vom avea în continuare 7 puncte de prim ajutor pe plajă în localitățile Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Saturn și Vama Veche, acestea fiind dotate cu containere, ambulanțe și șenilate și sunt poziționate cumva strategic acolo unde în ultimii ani s-au înregistart cele mai multe solicitări pe prim ajutor. Și nu în ultimul rând vom avea și 6 puncte de salvare acvatică în Portul Turistic Tomis, pe lacul Siutghiol, la Ovidiu și la Baza UMC, Portul Belona în Eforie Nord, lacul Techirghiol și portul turistic Mangalia, acestea fiind încadrate cu câte o ambarcațiune încadrată cu scafandri și acestea fiind amplasate stategic acolo unde în ultimii ani s-au înregistat cele mai multe solicitări de înec”, a declarat lt. ANAMARIA STOICA, purt de cuv ISU Dobrogea 

Proiectul, lansat în vara anului 2016, urmăreşte îmbunătăţirea modului în care este acordată asistenţa medicală de urgenţă şi creşterea gradului de securitate a cetăţenilor, prin mobilizarea forţelor şi mijloacelor tehnice specifice intervenţiei în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă. Salvatorii le recomandă tuturor acelora care vor veni în vacanță la mare să țină cont de recomandările tuturor instituțiilor MAI și a salvamarilor, să circule cu prudență și să supravegheze cu atenție copiii și bunurile pe plajă.

“Este recomandat ca în primul rând când ajung pe plajă să fie atenți la steagul arborat la foișorul salvamarilor, să nu intre în apă după ce au stat la soare, să utilizeze creme de protecție și rugăm părinții să nu ăi lase nesupravegheați în apă sau în piscine căci în ultimii ani am avut paretde multe tragedii din cauza neglijenței”, a declarat lt. ANAMARIA STOICA, purt de cuv ISU Dobrogea 

Anul trecut, în perioada sezonului estival, pompierii constănțeni şi cei detaşati pe litoral au intervenit în 2.492 de situații, iar ambulanțele SMURD au asistat medical 1.829 persoane, dintre care 436 copii. În punctele temporare de stingere au fost executate peste 300 misiuni, din care cele mai multe pentru localizarea și lichidarea incendiilor – 167 situații.

Related Articles

Back to top button