Educație/Cultura

Au fost afișate rezultatele! Județul Constanța, cinci elevi de 10 la Bacalaureat

A fost o zi plină de emoţii pentru absolvenţii de liceu, care au susţinut examenul de Bacalaureat. Aceștia au aflat rezultatele celui mai important examen din viața lor. În județul Constanța s-au înregistrat cinci medii de 10. Cei nemulţumiţi, pot depune contestaţii până la ora 18, inclusiv prin mijloace electronice. Afişarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestaţiilor, este programată pentru vineri, 7 iulie. Un candidat este declarat promovat dacă a obținut media 6. Cine nu a promovat, mai are o șansă la sesiunea din toamnă.

Rezultatele examenului de Bacalaureat sesiunea de vară au fost așteptate cu multă nerăbdare de toți absolvenții de liceu. În județul Constanța, s-au înregistrat cinci medii de 10. Patru absolvenți ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” și un elev al Liceului Teoretic „Ovidius” au obținut nota maximă la toate probele scrise, la examenul maturității, în timp ce un sfert din candidați nu au reușit să promoveze Bacalaureatul. Ministerul Educației a transmis că rata de promovare anul acesta este de 72,8%. Au promovat 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă, respectiv 4.020 din promoțiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidați prezenți, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 72,8%. 56 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații până la ora 18:00. Acestea se pot depune la unitatea unde a fost susținut examenul sau pot fi transmise prin e-mail. Lucrările candidaților vor fi recorectate în perioada 4-6 iulie 2023, iar rezultatele finale vor apărea pe 7 iulie.

Absolvenții care nu au promovat examenul maturității în vară, mai au o șansă la sesiunea din toamnă. În perioada 17-24 iulie are loc înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe, iar din 16 august încep probele scrise cu cea la Limba și literatura română, pe 17 august urmează proba obligatorie a profilului, pe 18 august proba la alegere a profilului și specializării, iar ultima probă, cea la limba și literatura maternă, se va ține pe 21 august. Pe 25 august, elevii de liceu vor afla dacă au promovat examenului maturității, iar cei nemulțumiți pot depune contestații. Rezultatele finale pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afișate pe 29 august.

La examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de vară, rata de promovare a fost 73,3%, iar 162 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

Related Articles

Back to top button