Actualitate

Noutați din partea CAS Constanța

Contractul cadru al Casei de Asigurări de Sănătate este anul acesta unul modificat și vine în slujba desfășurării actului medical din întregul județ. De asemenea,  asigurarea serviciilor medicale necesare la nivelul județului Constanța este un punct prioritar pentru Casa de Asigurări de Sănătate. În urma sesiunii de contractare derulată recent, CAS a încheiat 1.052 de contracte, cu 48 de furnizori mai mulți.

Din cele 1.052 de contracte, 350 sunt pentru asistență medicală primară, 235 pentru asistență medicală ambulatorie de specialitate, 88 cu furnizori de medicamente și 35 destinate asistenței medicale spitalicești. Pe lângă acestea regăsim și alte domenii acoperite cum ar fi medicina fizică și de reabilitare sau medicina dentară.

Un punct important discutat în cadrul conferinței organizate de CAS Constanța a fost necesitatea medicilor în localitățile din mediul rural. Pentru a îi încuraja pe aceștia să meargă în satele județului Constanța, Casa de Asigurări de Sănătate vine cu bonificații importante.

De asemenea, Casa de Asigurări de Sănătate vine și mai mult și în sprijinul pacienților cu afecțiuni cronice.

Casa de Asigurări de Sănătate pune accent și pe medicina de prevenție și alocă un interes sporit acesteia.  Serviciile de prevenție se acordă de către medicul de familie pentru toate categoriile de vârstă.

Bugetul alocat Casei de Asigurări de Sănătate și utilizat pentru servicii medicale pentru primul semestru al acestui an a fost de peste 672 de milioane de lei, în timp ce pentru semestrul al doilea vor fi alocați aproximativ 671 de milioane de lei, buget ce ar putea fi rectficat și crescut în următoarea perioadă.

Related Articles

Back to top button