Actualitate

Unde depozităm deșeurile voluminoase

Locul deșeurilor nu este pe stradă mai ales că, atât pentru cele menajere, cât și pentru cele voluminoase, există bene speciale pentru depozitarea lor gratuită. Săptămâna aceasta, până pe 9 iulie, containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt pe strada Pescarilor. Iar pentru a fi mai ușor de găsit, ele se află lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere.

Pentru ca orașul Constanța să fie curat, fiecare cetățean trebuie să contribuie în acest sens. Pentru orice fel de deșeuri, fie menajere, fie voluminoase, există containere speciale pentru depozitarea lor, separate. Săptămâna aceasta, până pe 9 iulie, benele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt amplasate pe strada Pescarilor, Boxa 395, bloc FZ 26.

În aceste platforme speciale, constănțenii pot depune deșeurile voluminoase de care nu mai au nevoie, precum: saltele, mobilier, canapele, uși, obiecte de uz sanitar, mochete sau calorifere. Mai mult decât atât, pentru a fi mai ușor de găsit, aceste containere sunt amplasate lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere.

Dacă, din diferite motive, nu ați putut duce deșeurile voluminoase la benele amplasate temporar în cartierul dumneavoastră, trebuie să știți că puteți duce permanent aceste deșeuri de mari dimensiuni la centrul de colectare situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 290A.

Vă reamintim că depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public al municipiului Constanța constituie contravenție și se sancționează conform normelor legale în vigoare. Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța desfășoară periodic activități specifice ce au ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. Pentru a evita încălcarea normelor legale, autoritățile roagă fiecare constănțean să acționeze în mod responsabil și să gestioneze în mod corespunzător deșeurile.

 

Related Articles

Back to top button