Actualitate

Vești bune pentru pacienți! Tomografii computerizate, la Hârșova

Veste bună pentru bolnavii din județul Constanța dar și din țară. Laboratorul de Tomografie Computerizată al Spitalului Orășenesc Hârșova își reia activitatea. Instalația radiologică fixă de tomografie computerizată a primit recent reautorizarea de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Unitatea sanitară a fost recent modernizată și pune la dispoziția pacienților echipamente de ultimă generație care vor ajuta la stabilirea unor diagnostice rapide și precise.

Gata cu așteptarea sau cu drumurile lungi între spitale pentru pacienții din Hârșova dar și din localitățile învecinate sau chiar din țară, care au nevoie de tomografie computerizată. Laboratorul de Tomografie Computerizată al Spitalului Orășenesc Hârșova își reia activitatea, după ce instalația radiologică fixă a primit recent reautorizarea de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Reautorizarea este rezultatul eforturilor constante ale conducerii spitalului de a se asigura că serviciile medicale se desfășoară în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță și calitate. Pentru programări și informații suplimentare, pacienții pot suna la numărul de telefon 0768.510.731.

Unitatea medicală din Hârșova a fost modernizată la standarde înalte și dispunde printre altele de un mamograf 3D HOLOGIC, primul și singurul din țară cu un sistem de puncție ghidată 3D cu vacuum, un aparat de radiologie mobilă digitală BMI, dar și un ecograf multidisciplinar cu modul de elastografie străin. Toate echipamentele au fost achiziționate din fonduri europene, prin Proiectul „Creșterea Capacității de Gestionare a Crizei Covid-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova”.  În viitorul apropiat, spitalul va crește numărul de investigații ce vor putea avea diagnostic asistat cu inteligență artificială.

Related Articles

Back to top button