Actualitate

Parada Antică în Piața Ovidiu – Dacii și Romanii

Tradiționala paradă estivală a Dacilor și Romanilor revine la Constanța și  se va desfășura în Piața Ovidiu , sâmbătă, 08 iulie, începând cu ora 18.30 în cadrul Târgului de Artă și Antichități ” Art & Craft Constanța Revival “.
Evenimentul cuprinde o defilare pe aleea târgului, o amplă prezentare documentar-istorică realizată de arheologul Octavian Mitroi din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și începând cu ora 19.30, un atelier gratuit de pielărie și metaloplastie antică, realizat sub îndrumarea reenactorilor din Asociația Culturală Tomis.
Înscrierile la atelierul gratuit se pot realiza prin mesaj whatsapp la numărul 0727.826.845
De asemenea, în cadrul acestui eveniment vor putea fi admirate o serie de sculpturi în lemn, ilustrând simboluri dacice și romane, lucrări realizate de meșterul dobrogean Ilie Costea, din satul Moșneni și statuete ceramice cu repere din orașul antic Tomis, realizate de artistul plastic constănțean Dorin Barbu.
Această manifestare culturală este organizată de ArtAntik Gallery cu ajutorul sponsorilor LibraNav, GSMnet, Cora România . Mrini Eye Hospital, Oil & Gas Recruitment și sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Related Articles

Back to top button