Actualitate

Peisaj neplăcut pentru turiști! Delfin eșuat pe plaja din Neptun

Turiștii care au optat pentru a se relaxa pe plaja din stațiunea Neptun au fost martorii unui peisaj neplăcut când valurile au adus la mal trupul unui delfin. Specialiștii spun că ar fi vorba de un exemplar de afalin, un mascul tânăr de aproximativ 4 ani și care cel mai probabil s-a prins accidental în setca de calcan. Peste 50 de mamifere au eșuat deja de la începutul anului, iar situația devine din ce în ce mai ingrijoratoare.

Descoperirea deloc plăcută a fost făcută de turiștii aflați pe plaja din stațiunea Neptun. Oamenii au văzut cadavrul delfinului eșuat la mal și au sunat la 112, iar o echipă de biologi de la Mare Nostrum a ajuns la fața locului. Specialiștii spun că ar fi vorba de un exemplar de Tursiops Truncatus Ponticus – Afalin, un mascul tanar de aproximativ 4 ani si care cel ma probabil s-a prins accidental in setca de calcan.

“Marea Neagră are în continuare foarte mulți delfini trei specii care vin după pește, peștele înoată spre N-V Mării Negre după hrană și după ape mai calde. Nu au teamă de oameni, se apropie de ei și câteodată se prind și în plasele cu care noi pescuim. Din păcate este principala cauză a mortalității delfinilor la Marea Neagră captura accidental în plase în special în cele fantomă. Cele care de 1 an de zile sunt obligatorii la Marea Neagră sunt cele care permit ieșirea delfinilor pur și simplu le pot rupe și evadează. Ei bine plasele mai vechi, rămase pe fundul mării, cele care au fost parasite, pierdute, aceste plase capturează în continuare și pește și delfini. E de făcut ceva, e de găsit o soluție prin care să îndepărtăm și restul gunoaielor marine numiet plase fantomă”, a declarat dr. ADRIAN BÎLBĂ, biolog 

Din păcate în ultima perioada tot mai multi delfini și-au găsit sfârșitul în plasele pescaresti de pe litoral. Peste 50 au eșuat deja de la începutul anului iar situația devine din ce în ce mai ingrijoratoare.

Related Articles

Back to top button