Actualitate

Sfârșit în apa mării! Un bărbat de 70 de ani și-a pierdut viața

Marea și-a luat tributul în această dimineață! Un bărbat în vârstă de 70 de ani și-a pierdut viața, în apa mării. Salvamarii l-au scos la mal în stop cardio respirator, iar medicii nu au reușit să-l readucă la viață. Martorii cred că bărbatul ar fi suferit un infarct ori i s-ar fi făcut rău, căci nu era la distanță mare de mal, iar în apă nu sunt valuri și nici nu este arborat steagul roșu. Medicii avertizează în special perosanele vârstnice care se știu cu probleme de sănătate să nu se expună prea mult la soare și să nu intre imediat în apa mării.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani, din Constanța, era pe plajă împreună cu soția, după cum povestesc martorii. La un momentdat, a intrat în apă, nu departe de mal, iar inevitabilul s-a produs. Oamenii cred că bărbatului i s-ar fi făcut rău și s-a prăbușit în apă. Atunci au dat alarma la 112, iar imediat salvamarii l-au scos la mal și au început să-l resusciteze. Bărbatul era în stop cardio respirator.

“L-am scos, anunțase între timp un turist salvarea, ne-am apucat noi de masaj cardiac, s-a întâmplat + apa nu era foarte mare, îmi venea mie undeva in jurul abdomenului, eu nu cred ca este înec este posibil să I se fi făcut rău, este posibil”, a declarat DANIEL LOPĂTARU, salvamar 

“A căzut în apă și stătea așa…apa aici este mică, până la genunchi. Și când colo îl scoate băieții la resuscitare. Nu sunt valuri, după cum au spus și salvatorii est eposibil să fie de la inimă, stop cardiac. Apa un pic rece și poate de acolo”, a declarat un turist.

Din păcate, eforturile medicilor de a-l readuce la viață pe bărbat au fost în zadar.

“La locul solicitării au fost trimise două echipaje SMURD și un echipaj SAJ. A fost găsit un pacient în stop cardio respirator, s-a efectuat protocol de resuscitare, dar din păcate pacientul nu a răspuns la protocol și a fost declarat decedat”, a declarat dr. CLAUDIA TATARICI, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. 

Medicii avertizează în special perosanele vârstnice care se știu cu probleme de sănătate să nu se expună prea mult la soare și să nu intre imediat în apa mării. Au fost zile de foc pentru salvamari și medici. Un alt bărbat de aprovimativ 60 de ani se luptă să trăiască, în terapie intensivă, unde a ajuns în stare gravă, după ce salvatorii l-au readus la viață din apa mării. Pe plajă este arborat astăzi steag galben, ceea ce înseamnă că doar cei experimentați se pot aventura în apă. În continuare, salvamarii atenționează turiștii să țină cont de recomandări, având în vedere că se anunță temperaturi caniculare, dar și că marea este imprevizibilă.

Related Articles

Back to top button