Actualitate

Turiști la spital, cu probleme digestive! Erau cazați la o vilă în Costinești

Este anchetă la o unitate de cazare din Costinești, după ce noaptea trecută, 21 de turiști cazați în vilă, printre care și copii, au ajuns la spital cu probleme digestive. Reprezentanții pensiunii se apără și spun că alimentele consumate zi de zi sunt proaspete și cu certificate și că nu au mai avut probleme până acum, în timp ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au luat la verificat fiecare centimetru al unității, produsele și documentele pentru a stabili ce a dus la problemele de sănătate ale turiștilor.

Alerta s-a dat aproape de miezul nopții la vila turistică din stațiunea Costinești, acolo unde își petrec vacanța zeci de turiști veniți cu familia, din diverse zone ale țării. Oamenii au sunat la 112 și au cerut ajutorul medicilor, acuzând probleme digestive. În total, 21 de persoane au fost transportate la spital pentru investigații amănunțite.

“La fața locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul inspectoratului, o autospecială de transport victime multiple, o ambulanță SMURD B și 2 ambulanțe SAJ Constanța. La fața locului colegii mei au găsit 21 de persoane care au fost transportate la spital pentru investigații amănunțite. Este vorba despre 11 femei, 4 bărbați și 6 copii”, a declarat lt. ANAMARIA STOICA, purtător de cuvânt ISU Dobrogea 

Cei 21 de turiști, au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, unde medicii le-au aplicat tratamentul corespunzător. Cei mai mulți au fost stabilizați și nu au avut nevoie de internare, în acest moment doar trei persoane se mai află sub supravegherea medicilor, iar starea lor este bună.

“Majoritatea sunt din Timișoara, mai este o familie din Sibiu și încă o persoană din Târgoviște. Dintre cei 21 care s-au prezentat 3 au rămas internați, alte 2 persoane au necesitat reechilibrare electrolitică endovenoasă și ulterior au plecat acasă, după 2 ore. Au fost doar 6 copii, cu vârste între 3 și 14 ani, ceilalți sunt adulți cu vârste între 19 și 64 de ani”, a declarat dr. CLAUDIA CAMBREA  director SCBI Constanța. 

“Ați mâncat și dvoastră de aici de la pensiune? Am mâncat, da! Soțul nu are nimic, eu am avut ceva probleme, acum sunt bine.. ce ați mâncat? Păi seara cartofi cu cârnați. Nu știu de la ce. Și fetițele și sotul sunt bine, doar eu am avut probleme. Am fost la spital și mi-au băgat o perfuzie și am revenit la pensiune”, a declarat o turistă

Reprezentanții unității de cazare se apără și spun că nu știu ce s-a întâmpla și cum au ajuns turiștii să aibă probleme digestive, întrucât toate alimentele consumate au fost proaspete, au certificate și nu au mai avut probleme până acum.

„Am fost sunată în jurul orei 23.00 că sunt câteva persoane care acuză probleme digestive. Noi le asigurăm turiștilor pensiune completă. Nu știm de la ce este. Unii au simptome, alții nu. La noi am servit la prânz ciorbă de perișoare și sote de porc cu paste, iar seara cârnat la cuptor cu cartofi. Sunt un grup de prieteni. Alimentele sunt proaspete. Toate sunt cu certificat, sunt de la firme specializate. Nu am mai avut probleme“. a declarat ANGELA MÂNDRU, reprezentant vilă.

Turiștii care au ales această pensiune pentru a petrece vacanța pe litoral au numai cuvinte de laudă la adresa acestei unități de cazare.

“Spre fericirea noastră nu s-a întâmplat și noi ne-am gândit inițial că ar putea fi mâncarea de aici, am suspecat apa, apa de mare, nu știu + am venit exact pentru faptul că are cele trei mese incluse ca să nu fu nevoit să mănînc nimic de pe plajă pentru că mi-e frică”, a declarat un turist.

“Dacă 20 de ani eu nu am avut niciun fel de astfel ed problemă nici cu copii cu care am venit în tabără, nici cu familia și cu prietenii, am rezerbvat să-mi aduc și copii și nepoții pe 7 august vă dați seama că pt mine este incredibil. Dar ați mâncat aici aseară? Da, sigur. Un cârnat nu știu de care era foarte gustos, cu o garnitură de cartofi. V-a fost rău? Nu, nu am nimic și nici copii și nici nimeni. Eu cred că au consumat ceva în altă parte. Sunt familii venite în grup”, a declarat un alt turist. 

Inspectorii de protecția Consumatorilor, de la Direcția de Sănătate Publică și alte instituții de control au ridicat probe și urmează să stabilească exact dacă alimentele servite sunt de vină sau turiștii au consumat altceva din afara unității de cazare.

Related Articles

Back to top button