Actualitate

Nereguli și amenzi la vila din Costinești

Nereguli peste nereguli și amenzi la vila turistică din stațiunea Costinești, acolo unde 21 de turiști au ajuns la spital luni noapte, cu probleme digestive. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a dispus închiderea bucătăriei, după ce inspectorii au găsit mezeluri şi carne fără elemente de identificate, produse ţinute la temperaturi necorespunzătoare, mizerie şi muşte. Și la piscină au fost găsite nereguli și va fi închisă temporar. Și DSP a anunțat că a aplicat o amendă de 3000 de lei.

Sunt doar câteva dintre neregulile constatate de inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului care au luat la verificat bucătăria și întreaga vilă turistică din stațiunea Costinești, după ce mai mulți turiști au ajuns la spital cu probleme digestive. Echipele de control au găsit mezeluri şi carne fără elemente de identificate, mizerie în frigidere şi urme de mucegai la chiuveta din bucătărie, produse ţinute la temperaturi de peste 20 de grade deşi trebuie păstrate la rece, dar şi muşte. Au fost găsite nereguli şi la meniu, în sensul că nu erau informaţi consumatorii cu privire la declaraţiile nutriţionale, la lista substanţelor posibil alergene şi nu era făcută menţiunea “produs din produs decongelat”. În concluzie, au fost retrase de la consum aproape 11 kilograme de produse, iar bucătăria şi piscina vilei au fost închise temporar. Și Direcția de Sănătate Publică din Constanța a ridicat probe din alimente și a descoperit nereguli la vilă.

“Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța a inițiat o acțiune de control la unitatea de cazare din stațiunea Costinești și a aplicat o amendă contravențională în valoare de 3.000 lei, pentru nepăstrare probe alimentare în cantități suficiente”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Vă reamntim că 21 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor și au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce au acuzat probleme digestive. Turiștii erau cazați la o vilă în stațiunea Costinești. După tratament, cei mai mulți au fost externați, iar după 24 de ore și cele trei persoane internate, o familie din Timișoara, au fost externate. Pe un site de rezervări, vila se laudă cu condiții ultramoderne. Aceasta este alcătuită din două corpuri de clădire, unul clasificat la două stele, iar celălalt la trei stele.

Related Articles

Back to top button