Actualitate

Rezultate finale ale recensământului

Recent au fost publicate rezultatele definitive ale Recensământului Populației și al Locuințelor. De această data vorbim despre structura etnică și religioasă a populației rezidente din județul Constanța. 91% dintre locuitorii județului nostru s-au declarat români, în timp ce alte etnii semnificative sunt tătarii cu un procent de 3.1%, turcii în proporție de 2.9%. De asemenea, Distribuția pe etnii în cadrul localităților județului Constanța arată că în 56 de unități administrative teritoriale, populația de etnie română constituie peste 90 la sută din totalul populației.

Referitor la județul Constanța, la aceste categorii s-au recenzat peste 500 de mii de constănțeni, reprezentând aproximativ 84% din populația totală a județului.

Distribuția pe etnii în cadrul localităților județului Constanța arată că în 56 de unități administrative teritoriale, populația de etnie română constituie peste 90 la sută din totalul populației. Populația de etnie turcă și tătară depășește 10 la sută în 10 localități din județul Constanța, cele mai mari valori înregistrându-se în Dobromir, Băneasa, Cobadin și Castelu.

Referitor la distribuția pe localități, în 53 din cele 70 de unități administrative teritoriale ale județului Constanța, peste 90 la sută din populație este de religie ortodoxă.

Rezultatele definitive ale Recensământului Populației și Locuințelor, runda 2021, pentru județul Constanța, arată o structură etnică și religioasă relativ stabilă față de recensământul anterior, cu o preponderență a etniei române și a religiei ortodoxe în rândul populației rezidente.

Related Articles

Back to top button