Actualitate

ATENȚIE! Zile de foc la malul mării

Urmează patru zile de foc la malul mării! Meteorologii au emis un cod portocaliu și unul galben de caniculă și disconfort termic ridicat, valabile de astăzi și până duminică, 16 iulie. Din acest motiv reprezentanții Primăriei au luat o serie de măsuri și vin cu recomandări pentru locuitorii municipiului, la fel și medicii de la ambulanță. 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, iar vineri, sâmbătă şi duminică va persista îndeosebi în regiunile sudice. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Sunt vizate de avertizarea ANM 23 de judeţe din jumătatea sudică a ţării şi Capitala.

“Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 38 de grade în partea continentală. Pe litoral și în Deltă acerstea se vor încadra între 27 și 34 de grade, iar nopțile vor fi tropicale cu temperaturi minime între 18 și 24 de grade. Valul de cădură va persista și săptmâna viitoare”, a declarat ANCA PETRE, meteorolog de serviciu CMRD 

Din acest motiv reprezentanții Primăriei Constanța au luat o serie de măsuri în sprijinul locuitorilor. Direcția Generală Gestionare Servicii Publice va asigura stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, în special în locurile aglomerate pentru menținerea umidității aerului, stropirea spațiilor verzi din parcuri pentru menținerea umidității aerului, executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor pe teritoriul municipiului, precum și asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor. În sprijinul constănțenilor intervin și farmaciile din municipiu. Oamenii se pot răcori și hidrata în incinta acestora și în mare parte dintre ele beneficiază gratuit de măsurarea tensiunii arteriale. De asemenea, și medicii de la ambulanță vin cu recomandări pentru zilele caniculare.

“În aceste zile de caniculă recomandăm cetățenilor evitarea plimbărilor între orele 11 și 18. De asemenea purtarea pe cap a unei pălării și purtarea ed îmbrăcăminte de culori deschise, lejere din materiale ușoare. Le mai recomandăm o hidratare corespunzătoare. Mă refer lla 2 litri de apă pe zi, evitarea băuturilor care conțin cofeină și alcool și consumarea în cantitate mai mare de legume și fructe proaspete”, a declarat dr. CLAUDIA TATARICI, purt de cuv SAJ Constanța

Totodată, Primăria Constanta anunță că orice problemă poate fi semnalată permanent la dispeceratul instituției, la numărul de telefon:  0241/550055, dar și la Dispeceratul Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență, la telefon 0737552271.

Related Articles

Back to top button