Actualitate

Nereguli grave constatate de comisarii ANPC

Controalele comisarilor de la Protecția Consumatorului continuă în județul Constanța. Inspectorii au descoperit nereguli grave la o unitate de cazare din Eforie Nord, dar și la un operator economic din stațiunea Mamaia. În ambele cazuri s-au aplicat amenzi și măsura de oprire temporară a activității, până la remedierea deficiențelor.

Prima oprire a comisarilor ANPC a fost la o unitate de cazare din Eforie Nord. Hotelul în cauză deține un număr de 54 de camere, dintre care inspectorii au verificat doar trei care erau disponibile. Iar neregulile nu au întârziat să apară. Au constatat că saltele erau murdare, degradate, fără protecție, prosoapele prezentau urme de uzură, iar cabinele de duș erau pline de pete de mucegai. De asemenea, a fost verificat blocul alimentar din incinta unității de cazare, unde au fost sigilate 10 kilograme de carne ce nu erau însoțite de o etichetă cu elemente de identificare și caracterizare, agregatele frigorifice nu au fost igienizate corespunzător, iar coșurile de gunoi nu aveau capac. Aici, comisarii au aplicat două amenzi în valoare totală de 6.500 de lei și au închis temporar unitatea de cazare până la remedierea deficiențelor.

Nereguli au fost descoperite și la un operator economic din stațiunea Mamaia. Pe lângă faptul că nu deținea autorizație de funcționare, iar în certificatul constatator era specificat ca domeniu de activitate pentru punctul de lucru verificat de inspectori comerț cu amănuntul al pâinii și fabricarea pâinii,  comisarii au observat că materia primă se afla la o temperatura de 30 de grade, hota nu era legată la sistemul de aerisire, nu avea grafic de monitorizare a conformității uleiului, nu existau aparate împotriva insectelor și nu se respecta vecinătatea produselor. Aici, inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de peste 130 de lei și au dispus oprirea temporară a unității, până la remedierea problemelor.

Related Articles

Back to top button