Actualitate

Străzi din Cernavodă, fără apă

Mai multe străzi din orașul Cernavodă rămân fără apă potabilă la robinete. Aici se vor executa lucrări de racordare la sistemul centralizat a noii conducte de alimentare cu apă de pe strada Crișan din orașul Cernavodă. Astfel, joi 20 iulie, consumatorii nu vor beneficia de apă potabilă timp de opt ore.

Pentru executarea lucrărilor de racordare la sistemul centralizat a noii conducte de alimentare cu apă, de pe strada Crișan din orașul Cernavodă, se va sista furnizarea apei potabile, joi 20 iulie, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile Crișan, Cuza Vodă și Mihai Eminescu, precum și străzile adiacente.

Investițiile fac parte din Contractul de lucrări CL24 „Rețele apă Cernavodă, Faclia și Tortoman. Aducțiuni Faclia, Cernavodă. Rețele de canalizare Cernavodă, Satu Nou și Mircea Vodă”, în valoare de aproximativ 56 de milioane de lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigură că echipele de intervenție ale constructorului împreună cu formațiile de lucru ale societății vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ.

Totodată, utilizatorii afectați de această lucrare sunt rugați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

 

Related Articles

Back to top button