Actualitate

Nereguli la demolarea stadionului

Amendă usturătoare pentru societatea care demolează stadionul simbol al Constanței. Garda de Mediu a sesizat că nu sunt luate măsuri de prevenire și limitare a emisiilor de praf în atmosferă. Astfel, societatea a fost amendată cu 15.000 de lei și au fost stabilite măsuri de remediere a neconformităților.

Societatea care se ocupă cu demolarea stadionului din Constanța ce a purtat numele regelui Gheorghe Hagi, a fost amendată de Garda de Mediu. Suma s-a ridicat la 15.000 de lei pentru neluarea măsurilor de prevenire și militare a emisiilor de praf în atmosferă. Comisarii au constatat faptul că nu se utilizează tunurile de apă, nu există plase de protecție și nu sunt implementate proceduri de lucru pentru diminuarea poluanților în atmosferă și prevenirea dispersiei acestora în zona rezidențială. Pe lângă sancțiunea aplicată, au fost stabilite măsuri de remediere a neconformităților.

Demolarea stadionului ce a purtat, rând pe rând, numerele Farul și, mai apoi, Gheorghe Hagi, a avut loc la începutul acestei luni. Noul stadion ce urmează să fie construit va fi în conformitate cu cerințele UEFA și FIFA. Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și primăria Constanța iar valoarea se ridică la aproape 100 de milioane de euro. Banii vor fi cheltuiți pentru lucrările de construcții dar și pentru asigurarea utilităților.  Noua arenă va avea o capacitate de 18.000 de locuri.

Stadionul a fost construit între 1953-1955, cu două tribune și o peluză, având inițial forma literei “U”. Ulterior s-a mai adăugat a doua peluză, ajungând la capacitatea de 15.520 de locuri.  În 1970 s-a construit instalația de nocturnă, fiind singurul stadion din România care beneficia de acest lucru la momentul respectiv.  Batrana arena nu a mai fost renovată de aproape 25 de ani și nici folosită de ani de zile.

Related Articles

Back to top button