Social/Economic

Nava Școală Mircea, 4 zile de neuitat în portul Taranto din Italia

Nava școală MIRCEA a efectuat a doua escală a marșului internațional de instrucție cu studenții de anul II de la Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân”, în perioada 15-19 Iulie, în portul Taranto din Italia.
Nava a intrat în port cu studenții salutând pe vergi, echipajul fiind întâmpinat de d-na Consul General Lucreția TĂNASE și de către dl consul Dan ȘTEFĂNEASA.
Pe durata celor 4 zile de staționare au fost executate o sumedenie de activități cu scop de reprezentare, MIRCEA având misiunea de ambasador al României în porturile unde execută escale.
Activitățile au debutat cu vizitarea staffului grupării navale NATO SNMCMG 2 de către o delegație de ofițeri condusă de către comandantul navei, curtoazia vizitei fiind returnată următoarea zi. De asemenea, un grup de studenți militari, alături de comandantul navei, au vizitat cele mai importante instituții civile și militare locale, printre care se numără Primăria și Prefectura din Taranto precum și Comandamentul Flotei Regionale și Căpitănia Portului Taranto.
Cu sprijinul Consulatului General din Bari, echipajul navei și în special studenții noștri s-au bucurat de excursii organizate, vizitându-se cele mai frumoase localități din regiunea Puglia și Basilicata: Ostuni, Polignano a Mare, Alberobello și Matera – orașe unice, cu peisaje care taie răsuflarea și celor mai pretențioși turiști.
Fiind acostați în baza navală din Taranto, cu sprijinul comandanților italieni, echipajul a vizitat impresionantele nave militare ale Forțelor Navale Italiene, dintre care atracția principală a fost portavionul Giussepe Garibaldi.
Escala s-a finalizat luni, pe 18 Iulie, cu o recepție la bordul navei, organizată de către Consulatul General al României din Bari, la care au participat personal diplomatic precum și importante oficialități civile și militare locale. Atracția serii a fost momentul artistic tradițional de dansuri populare, pus în scenă de către talentații noștri cadeți.
Marți dimineață, cu bagajul de amintiri și experiențe plin, am dat comanda – mola peste tot – și am luat cap compas Izmir, Turcia, unde vom acosta luni, pe 24 Iulie!

Related Articles

Back to top button