Social/Economic

Pompierii militari constănțeni, eroi și pentru animalele salvate din incendii

Un lucru este cert. Pompierii militari din cadrul ISU Constanța sunt oameni cu suflet mare, iar pentru ei orice viață este importantă. Nu sunt eroi doar pentru oameni, ci și pentru necuvântătoare. Recent, pompierii constănțeni au reușit să salveze din flăcările ce cuprinseseră o locuință din Valu lui Traian mai multe animale, printre care 11 papagali, un iepure dar și o pisică intoxicată cu fum. La sfârșitul lunii mai, un alt echipaj a salvat în aplauzele trecătorilor, 10 rățuște blocate într-o gură de scurgere a apelor pluviale.

Îi vedem mereu în acțiune, dedicați misiuniilor de salvare de vieți omenești sau stingerea incendiilor. Pompierii militari constănțeni sunt eroi, iar în ciuda misiunilor dificile și a pericolului existent la tot pasul, nu și-au pierdut umanitatea. Au dovedit-o încă o dată, salvând dintr-un incendiu care cuprinsese o casă în localitatea Valu lui Traian, 14 animale. Este vorba despre 11 papagali, un iepuraș, un porcușor de Guineea și o pisică intoxicată cu fum căreia paramedicii i-au acordat îngrijiri. I-au pus masca de oxigen, iar mica felină și-a revenit imediat. Animalul se află acum în afara oricărui pericol și s-a reîntors alături de proprietari și de ceilalți prieteni necuvântători. În urma incendiului, a ars o cameră cu o suprafață de aproximativ 15 mp, a fost afectată o altă dependință, iar întreaga locuință a fost inundată de fum.

O altă intervenție emoționantă a pompierilor constănțeni de la Detașamentul de Pompieri Slt. Fripis a avut loc la sfârșitul lunii mai, atunci când au salvat 10 bobocei de rață sălbatică blocați într-o gură de scurgere a apei pluviale. Pentru că nu au putut înlătura grilajul, pompierii militari au folosit depărtătorul hidraulic din dotarea autospecialei de stingere și au îndepărtat gratiile. Au scos rățuștele una câte una, cu mare atenție, în aplauzele trecătorilor. Boboceii împreună cu mama lor au ajuns atunci la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Related Articles

Back to top button