Actualitate

Microbuze electrice pentru elevii din județul Constanța

Elevii din județul Constanța vor ajunge la școală cu microbuze electrice. Este vestea pe care o transmite vicepreședintele CJ Constanța, Petre Enciu. 25 de astfel de microbuze vor asigura naveta elevilor din județul nostru și vor putea fi achiziționate în perioada următoare.

„Vom avea microbuze electrice pentru elevi în Județul Constanța finanțate prin PNRR. Ministerul Educației a publicat lista preliminară a județelor ce vor fi finanțate în vederea dotării școlilor cu microbuze electrice ce vor asigura naveta elevilor. Printre câștigători se află și Județul Constanța care va primi o finanțare de peste 7 milioane de euro pentru achiziția a 25 de microbuze. Mă bucur că atragem acești bani din fonduri externe și că vom veni în sprijinul comunităților locale celor mai dezavantajate din punct vedere al navetei școlare”, a declarat Petre Enciu, vicepreședinte CJ Constanța.

Finanțarea pentru microbuzele electrice ce vor fi folosite pentru transportul elevilor din județ provine din Programul Național de Redresare și Reziliență. Momentan însă mai trebuie trecute câteva etape necesare implementării proiectului.

Microbuzele vor ajunge în localitățile în care este mare nevoie de acestea și în care transportul elevilor se realizează în acest moment cu dificultate.

În momentul implementării proiectului, primăriile localităților în care vor ajunge aceste microbuze electrice vor trebui să își instaleze stații de reîncărcare,  articol stipulat și în cererea de finanțare.

Related Articles

Back to top button