Social/Economic

Nava școală Mircea a ajuns în portul Izmir

Cu soarele în piept, cu zâmbetul larg pe buze și nerăbdători de o nouă provocare, studenții și cadeții aflați la bordul navei școală Mircea au ajuns în portul Izmir din Turcia, unde velierul va face escală până joi, 27 iulie. Alineați pe vergi, viitorii marinari au salutat oficialitățile și s-au bucurat de ospitalitatea poporului turc, într-o ceremonie de primire binemeritată a ambasadorului României pe mările și oceanele lumii. Bricul Mircea va reveni acasă pe 31 iulie.

De sus, de pe vergi, studenții și cadeții aflați la bordul navei școală Mircea au transmis salutul marinăresc și au îmbrățișat o nouă experiență de care vor avea parte în zilele următoare în portul Izmir din Turcia, aici unde velierul face escală până joi, 27 iulie. Membrii echipajului au avut parte de o primire călduroasă din partea poporului turc, pe acorduri de fanfară.

În cele patru zile de escală, nava școală Mircea își va desfășura misiunea de a promova valorile și tradițiile marinărești ale României, precum și învățământul militar de marină românesc. Misiunea diplomatică a României, prin Consulatul General de la Izmir, a planificat, în perioada escalei, vizite ale echipajului și cadeților de la bord la obiectivele turistice din zonă, întâlniri oficiale ale comandantului navei cu autoritățile publice locale, precum și o recepție, la bordul navei, cu invitați din sfera diplomației, autorităților civile și militare din regiune. Nava are un echipaj de 145 de persoane și desfășoară, primul marș internațional de instrucție, în Marea Mediterană. Anul acesta, până în prezent, bricul Mircea a mai făcut escale în porturile Pireu din Grecia și Taranto din Italia. Din echipajul navei fac parte 64 de studenți de anul al   II-lea ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și 10 cadeți străini de la academii partenere din Bulgaria, Polonia, Letonia, Turcia, Italia și Spania. Nava-școală „Mircea”, desemnată, în 2019, Ambasador Onorific al României pe Mările și Oceanele Lumii și, în 2022, Ambasador al României Sustenabile, a plecat din portul Constanța pe 03 iulie, urmând să revină acasă, pe 31 iulie.

Related Articles

Back to top button