Actualitate

Se oprește apa în Cernavodă

Se oprește apa pe mai multe străzi din orașul Cernavodă. Aici, compania de apă execută lucrări de racordare la sistemul centralizat a unei noi conducte de alimentare cu apă. Astfel, marți, 25 iulie, timp de opt ore, consumatorii de pe mai multe străzi, nu vor beneficia de apă potabilă la robinete.

Pentru executarea lucrărilor de racordare la sistemul centralizat a noii conducte de alimentare cu apă, de pe strada Răzoare din orașul Cernavodă, se va sista furnizarea apei potabile marți, 25 iulie, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: Victoriei, Răzoare, Fundătura Răzoare, Viilor cu străzile adiacente, Ioachim Ionașcu, Ghioceilor, Prelungirea Seimeni cu străzile adiacente, Cartier Tudor Vladimirescu, Spitalul Orășenesc Cernavodă și Utilități Publice – Gospodăria Comunală Cernavodă.

Investițiile fac parte din Contractul de lucrări – CL24 – Rețele apă Cernavodă, Faclia și Tortoman. Aducțiuni Faclia, Cernavodă. Rețele de canalizare Cernavodă, Satu Nou și Mircea Vodă, în valoare de aproximativ 56 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul consumatorilor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigură că echipele de intervenție ale constructorului împreună cu formațiile de lucru ale companiei de apă vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ.

Totodată, utilizatorii afectați de această lucrare sunt rugați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Related Articles

Back to top button