Actualitate

Acțiune de donare de sânge, la Cumpăna

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, alături de Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, organizează joi, 03.08.2023 între orele 08.30- 13:30, o acțiune de donare de sânge.
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din comuna Cumpăna cât și cele din localitățile învecinate care doresc să-i ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime și constituție), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc..
 Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
 Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
 Persoanele care efectueaza o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de:
– 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari;
– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/ reședință înscrisă în actul de identitate și localitate unde se efectuează donarea de sânge;
Vă așteptăm joi, 3 august 2023, la Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală din comuna Cumpăna (Șos. Constanței nr. 117), între orele 08.30-13.30, cu un act de identitate valabil!
Pentru a confirma prezența și informații suplimentare vă rugăm să contactați: D-na Enache Anica: 0729040555 (luni-vineri: 08.00-14.00)

Related Articles

Back to top button