Actualitate

SEAS, primele spectacole ale lunii august

Începutul lunii august vine cu cinci noi spectacole în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului. „Rem” a Trupei Aici Constanța, „Dosarele Siberiei” jucată de către Teatrul Național Mihai Eminescu Chișinău, dar și piesa „Pisici 2” a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava. De asemenea primul weekend al lunii ne mai aduce și spectacolele „Zorba grecul” a celor de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, dar și piesa „Floare de cactus” a companiei Teatrului Municipal din Baia Mare. Biletele pot fi achiziționate accesând pagina seas.ro

Luna august vine cu noi spectacole la malul mării desfășurate în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spetacolului.

Miercuri, 2 august Trupa Aici Constanța, prezintă spectacolul REM după Mircea Cărtărescu, în regia lui Tiberiu Roșu, la Parcul Arheologic, ora 21, durata acestuia este de o ora și 10 minute.

Spectacolul REM – îmbină fragmente din mai multe proze ale lui Mircea Cărtărescu, în principal „REM”, cu inserții din „Mendebilul” și „Enciclopedia zmeilor”. E ca un vis, ca un fel de poveste asemeni celor din „O mie și una de nopți” unde nu pot pătrunde decât cei care visează realitatea, amintirile copilăriei.

Joi, 3 august, Teatrul Național Mihai Eminescu Chișinău prezintă spectacolul „Dosarele Siberiei” după Margareta Spânu-Cemârtan și Ion Moraru, în regia lui Petru Hardârcă, la Teatrul de Vară Soveja, de la orele 21, durata spectacolului este de două ore și 15 minute.  Un spectacol ce comemorează tentativele de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava vine vineri, 4 august la Seas cu spectacolul-concert „Pisici 2”, versuri ce aparțin lui Bobi Dumitraș și Bobo Burlăcianu. Acesta se va desfășura la Parcul Arheologic din Constanța. Din distribuție fac parte Răzvan Bănuț, Horia Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc. Spectacolul începe la ora 21 și durează 70 de minute.

Sâmbătă 5 august, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara prezintă la Teatrul Soveja, spectacolul „Zorba grecul” de Nikos Kazantzakis, în regia Mihaelei Lichiardopol, tot de la ora 21. Durata spectacolului este de două ore 20 de minute.

Ziua de duminică, 6 august aduce compania Teatrului Municipal din Baia Mare în cadrul SEAS cu piesa „Flore de cactus”, de Pierre Barillet și Jean Pierre Gredy, în regia lui Daniel Vulcu de la ora 21, cu o durată de două ore.

Un cuplu din zilele noastre. O iubire nebuloasă. Trei copii. Răsturnări de situație. O sinucidere ratată. „Floare de cactus”, un adevărat roller-coaster teatral, este o comedie efervescentă, cu oameni obișnuiți, construită în jurul unor cupluri ce durează cât bulele unei șampanii de calitate. Piesa „Floare de cactus” nu are vârstă, tratând dragostea și multiplele ei fațete cu multă dezinvoltură. Și foarte mult umor.

Toate spectacolele sunt prezantate în cadrul SEAS, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât de la ghișeele fizice. Detalii aflați dacă intrați pe siteul seas.ro

Related Articles

Back to top button