Actualitate

În atenția proprietarilor de terenuri!

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2007 rep. privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, proprietarii de imobile pe care există spații verzi adiacente construcțiilor au obligația de a proteja spațiile verzi, de a asigura protecția vegetației spațiilor verzi și de a nu permite ocuparea acestora prin executarea de  lucrări provizorii prin așternerea de materiale de construcții – piatră sau prin înfiinţarea de construcţii permanente.

Nerespectarea acestor obligaţii este sancţionată, prin art. 23 din Legea nr. 24 din 2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, cu amendă în cuantum de la 1 000 lei la 2000 lei pentru fiecare metru pătrat de spaţiu verde ocupat cu construcţii provizorii şi de la 10 000 lei la 20 000 lei pentru fiecare metru pătrat de spaţiu verde ocupat cu construcţii permanente.

Totodată, neîntreţinerea spaţiilor verzi adiacente unităţilor de cazare şi degradarea/distrugerea acestora prin permiterea staționării autovehiculelor contravin prevederilor art. 62 din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului şi se sancţionează, în conformitate cu art. 96, alin. 1 pct. 6 din prezenta lege, cu amendă cuprinsă între 25 000 lei si 50 000 lei pentru persoanele juridice.

Vă reamintim că poliţiştii locali monitorizează în permanenţă întreg municipiul Constanţa şi manifestă toleranţă zero faţă de persoanele care încalcă prevederile legale.

Vă rugăm să înţelegeţi că distrugere/degradarea spaţiilor verzi prin orice mijloace poate produce consecinţe grave asupra mediului înconjurător.

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetăţenii şi îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislaţiei de mediu la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro

Related Articles

Back to top button