ActualitateEducație/Cultura

Spectacolul „La Marginea Imperiului”, o lecție de istorie pe viu, în trei localități din județul Constanța

Spectacolul de reconstituire istorică La Marginea Imperiului va aduce în județul Constanța, în luna august, cascadori profesioniști recunoscuți internațional, cai special pregătiți și dresați pentru scene de luptă și cascadorii ecvestre, actori, acrobați și zeci de reenactori.

Proiectul este organizat de Asociația Vulturii Carpaților, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și presupune desfășurarea a trei spectacole, în perioada 5 – 19 august, în localitățile Adamclisi, Topalu – la Cetatea Capidava și Constanța, în parcul Tăbăcărie.

,,Prin proiectul La Marginea Imperiului, propunem un program amplu și intens de activități, care au ca scop cunoașterea și recunoașterea istoriei naționale.

Alături de Vulturii Carpatilor, pentru 90 de minute, spectatorii vor fi transpuși într-o altă epocă, vor trăi cu emoție momentele de luptă și vor simți adrenalina în scenele dramatice, în galopul cailor, în zăngănitul săbiilor și magia efectelor pirotehnice, fiind în permanență conectați la tensiunea acțiunii, jocul actorilor și acrobațiile cascadorilor.

Publicul va trăi momentele cheie ale evoluției României și va reînvăța ce înseamnă să fii român.”, afirmă managerul proiectului, Dan Pîșleagă.

Prin aceste evenimente, Asociația Cultural – Artistică Vulturii Carpaților propune o lecție de ISTORIE PE VIU, având ca subiect, povestea reală a ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră – Dobrogea, cunoscută în antichitatea romană sub numele de Scythia Minor.

Spectacolul de reconstituire istorică La Marginea Imperiului este compus din trei episoade distincte, care se vor desfășura în trei locuri diferite din județul Constanța, mai exact în vecinătatea a trei situri arheologice deosebite, respectiv Tropaeum Traiani (Adamclisi), Capidava și Tomis (Constanța).

Fiecare dintre cele trei episoade interconectate spune povestea unei provincii locuite de romani, geți și greci, o zonă bogată, aflată La Marginea Imperiului și mereu în pericol de a fi atacată.

Cele trei spectacole vor avea loc LIVE în localitățile Adamclisi, Capidava și Constanța, și vor fi derulate de Asociația Vulturii Carpaților, în colaborare cu cele mai titrate organizații și instituții din domeniu: Uniunea Cascadorilor Profesioniști din Romania, Circul de Stat, Asociația Culturală Tomis, Asociatia Discover Dobrogea și reputați actori români. Participarea publicului la cele trei spectacole este gratuită.

Programul complet al reprezentațiilor este:

  • Cetatea Adamclisi: 05.08.2023;
  • Cetatea Capidava: 12.08.2023;
  • Constanța (Parcul Tăbăcărie): 19.08.2023.

Valoarea totală a proiectului este de 1.088.710 lei (978.710 lei finanțare Consiliul Județean Constanța + 110.000 lei contribuție proprie a solicitantului).

Primăria Municipului Constanța acordă ajutorul și susținerea pentru buna desfășurare a evenimentelor.

Related Articles

Back to top button