Actualitate

Vești bune pentru locuitorii din Năvodari

Primăria Năvodari a depus la instituția abilitată de mediu documentația necesară pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent proiectului de construire a unui bazin de înot în oraș. Terenul este amplasat pe strada Constanței nr. 2 bis. Obiectivul de investiții va fi finanțat și realizat din fondurile alocate prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Bazine de înot”. 

Dezvoltarea infrastructurii sportive si de agrement reprezintă o parte componentă a planului de creștere a calității vieții cetățenilor orașului, acesta fiind și motivul pentru care administrația locală a inclus în proiecte de dezvoltare și realizarea unor zone de agrement și practicare a sportului.

Realizarea investiției presupune execuția unui bazin de înot acoperit, didactic și de agrement.

Orașul Năvodari are o remarcabilă tradiție sportivă pe care locuitorii o prețuiesc, atât prin prisma palmaresului echipei de rugby, cât și prin performanțele obținute în fotbal – echipa de fotbal a orașului activând o perioadă semnificativă în primele eșaloane sportive ale țării -, handbal, prin remarcabilele premii obținute la nivel de copii și juniori, sau canotaj, la Năvodari funcționând, de zeci de ani, Centrul Olimpic de Canotaj.

Investiția „Construire bazin de înot” presupune construirea unui bazin de înot în cadrul bazei sportive Năvodari, investiție ce se va amplasa pe terenul aflat în proximitatea stadionului, zonă accesibilă atât circulației pietonale, cât și accesului cu autovehicule sau mijloace de transport în comun (linia de transport Năvodari – stațiunea Mamaia Nord – stațiunea Mamaia – Constanța).

Finanțarea construirii acestui bazin este oportună pentru practicarea sportului de masă, pentru desfășurarea unor competiții sportive pentru tineret, pentru asigurarea unei locații propice desfășurării activității și concursurilor sportive școlare, pentru punerea acestuia la dispoziția sportivilor de performanță aflați în sezonul estival în stațiunea Mamaia Nord – Năvodari și pentru organizarea competițiilor sportive.

Related Articles

Back to top button