Actualitate

Amenzi în valoare de peste 140.000 de lei aplicate de polițiștii locali

Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

În urma verificărilor, s-au aplicat 153 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 140.950 lei. Printre abaterile constatate menționăm: pungi de gunoi menajer lăsate lângă coșulețele stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel.

Totodată, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate. Autoritățile fac apel la constănțeni să semnaleze în continuare orice fapte antisociale la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Related Articles

Back to top button