Actualitate

Amendă de 50.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor

Camerele de supraveghere din Constanța își demonstrează încă o dată eficacitatea. Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au surprins cu ajutorul camerelor de supraveghere cum reprezentanții unei societăți comerciale aruncau deșeurile inerte în alte locuri decât cele autorizate.

Pentru încălcarea prevederilor OUG 92/2021, art.20, alin 4, societatea respectivă a fost sancționată cu amendă în valoare de 50.000 lei. De asemenea, polițștii locali au aplicat și sancțiunea complementară de confiscare a celor 3 vehicule folosite la săvârșirea contravenției. Mai mult, pentru săvârșirea infracțiunii de îngropare a deșeurilor, conform art. 66 alin 1, litera F din OUG 92/2021, se va înainta plângere penală împotriva celor responsabili.

Polițiștii locali monitorizează în permanență întreg municipiul Constanța și manifestă toleranță zero față de persoanele care încalcă prevederile legale. Depozitarea ori abandonarea necorespunzătoare a deșeurilor de orice fel poate produce consecințe destul de grave asupra mediului înconjurător.

Autoritățile apreciază spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi roagă să semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Related Articles

Back to top button