Actualitate

Bunuri contrafăcute în valoare de 5 milioane de lei, descoperite de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța și în P.T.F. Isaccea bunuri susceptibile a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei.

În data de 11.08.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 4.650 articole electronice și seturi de pixuri, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 751.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 07.08.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de ieșire din ţară, controlul specific asupra unui camion înmatriculat în Ucraina. Astfel, polițiștii de frontieră împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea au descoperit în compartimentul marfă, 4.614 articole vestimentare și 68 trotinete electrice, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 4.237.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Related Articles

Back to top button