Actualitate

Bilanțul jandarmilor în minivacanță

În perioada 11 – 15 august, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanţa au acționat zilnic pentru a asigura un climat optim de ordine și siguranță publică la manifestările publice care s-au desfășurat în zona de competență.

Cel mai important aspect de menţionat este faptul că toate evenimentele, festivităţile şi activităţile cultural artistice, sportive şi religioase la care jandarmii au fost prezenţi s-au încheiat fără evenimente de natură să tulbure ordinea publică sau siguranţa cetăţenilor. Totodată, jandarmii constănţeni au fost la datorie pentru menținerea ordinii și liniștii publice în sistem integrat cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa sau în patrule independente, cu misiunea de a preveni și combate faptele antisociale.

Deşi în perioada menţionată nu au fost incidente deosebite pe timpul activităților desfășurate, jandarmii au constatat, în mod independent, 2 fapte de natură penală aferente Legii 143/2000, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri şi 1 faptă de natură penală, ce încalcă prevederile Legii 84/ 1998, privind mărcile si indicaţiile geografice. Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de sesizare, bunurile găsite asupra lor împreună cu documentele întocmite fiind predate organelor abilitate în această direcţie, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, pe timpul misiunilor specifice jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanţa au aplicat un număr de 43 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.100 lei, dintre care 8 sancţiuni cu privire la HG 1136/ 2007,  privind organizarea serviciilor publice de salvare acvatică – salvamar şi a posturilor de prim ajutor pe plajă.

Cu această ocazie, jandarmii le reamintesc celor care vizitează litoralul Mării Negre faptul că, în conformitate cu HG 1136/ 2007, trebuie să respecte următoarele prevederi ale Art. 6. – Persoanele care utilizează plajele, ştrandurile, parcurile acvatice şi porturile de agrement nautic în scopuri de agrement au următoarele obligaţii:

  • să respecte semnalizările panourilor de avertizare şi de informare pentru vizitatori;
  • să nu depăşească în înot limita marcată de geamanduri;
  • să nu intre în înot în zonele periculoase marcate şi înconjurate cu balize;
  • să păstreze curăţenia la locul de şedere de pe plaje, ştranduri, parcuri acvatice şi porturile de agrement nautic, precum şi a apei;
  • să nu intre în apă atunci cand este interzisă îmbăierea;
  • să anunţe postul de prim ajutor în caz de accident sau în cazul pericolului de înec al unei persoane.

Nerespectarea prevederilor acestui articol constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1000 de lei.

Related Articles

Back to top button