Actualitate

Cod roșu pentru salvatori și medici, în minivacanța de Sfânta Maria

Minivacanța de Sfânta Maria a fost una de foc pentru medicii de la Spitalul Județean Constanța, pentru salvatorii de la Serviciul de Ambulanță, dar și pentru pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. Mii de solicitări la 112, mii de pacienți prezentați în UPU și sute de misiuni ale pompierilor militari. Acesta este bilanțul zilelor libere cu prilejul minivacanței prilejuite de Sfânta Maria și Zilei Marinei, pe litoral. Pe larg despre cifre, în materialul următor.

Minivacanţa de Sfanta Maria s-a încheiat. După ce au tras linie, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa au transmis că, în cele patru zile, s-au confruntat cu 2190 de solicitări la nivelul întregului judeţ, dintre care 970 în municipiul Constanţa. 670 dintre cei care acuzau stări de rău au fost transportaţi la spital. De asemenea, salvările s-au prezentat la şapte accidente rutiere, pentru a acorda îngrijiri medicale celor implicaţi.

Nici pentru pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu au fost zile ușoare. Aceștia au executat 536 misiuni, cele mai multe dintre ele, 409, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale. Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 50 incendii, au intervenit și în cazul a 20 accidente rutiere soldate cu 26 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță,  14 dintre ele fiind ulterior transportate la spital. Echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în alte 57 de situații, inclusiv pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec, pe întreg litoralul. De la începutul sezonului estival până în prezent, 18 persoane au decedat din cauza accidentelor prin submersie.

Minivacanță de foc a fost și pentru medicii de la Spitalul Județean Constanța. 2567 pacienţi au fost înregistraţi zilele acestea la Unitatea Primiri Urgenţe, dintre acestia, 492 au fost internaţi.

”Cele mai multe urgenţe au fost înregistrate pe codul verde 2252. 93 de pacienţi au fost încadraţi pe codurile alb şi albastru. Pe codurile roşu şi galben au fost preluaţi 222 pacienţi. Din cei 2567 pacienti, 811 sunt copii. Din punct de vedere al numărului de internări, în cele 5 zile de referinţă au fost spitalizaţi pentru investigaţii şi tratament de specialiate 492 pacienţi, fluxul de internări şi externări fiind unul continuu. Dintre secţiile cu cea mai mare adresabilitate în această perioadă menţionăm: Pediatria, Cardiologia, Neurologia, Obstetrică Ginecologie, s.a.m,d” a declarat CRINA KIBEDI, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Weekend-ul weekend-urilor, cum este denumită, pe litoral, minivacanța de Sf. Maria, a atras la mare sute de mii de turiști care s-au bucurat de multă distracție și zile încărcate cu evenimente culturale și artistice.

Related Articles

Back to top button