Actualitate

Expertiză psihiatrică și medico legală pentru inculpata din Vaslui, care și-a ucis prietena

La aproape două săptămâni de la odioasa crimă din Saturn, care a îngrozit o țară întreagă, tânăra de 18 ani care a recunoscut că și-a ucis cu sânge rece prietena din copilărie a fost supusă unei expertize medico-legale psihiatrice. Anchetatorii vor să stabilească dacă adolescenta a avut sau nu discernământ în momentul în care a comis crima, dar și dacă leziunile de pe corpul ei provin în urma altercației cu victima aflată în agonie.

În cătușe și tăcută din nou în fața presei, tânăra de 18 ani din Vaslui, acuzată că și-a ucis cea mai bună prietenă într-un mod îngrozitor, înjungiind-o cu un cuțit, a fost adusă prima dată în fața medicilor legiști de la Institutul de Medicină Legală din Constanța, pentru a fi expertizată. Aceștia, dar și anchetatorii vor să afle de unde provin leziunile de pe corpul ei, cât de vechi sunt și dacă provin în urma altercației cu victima, din noaptae crimei.

”Inculpata a fost expertizată medico legal din punct de vedere fizic pentru a se constata și a se stabili dacă leziunile de pe corp mai exact de pe mâini, față și spate sunt în urma agesiunii reciproce cu victima, după ce a înjunghiat-o. După ce a înjunghiat victima s-au agresat reciproc sau bătut mai exact, până când victima și-a dat viața”, a declarat CRISTIAN ION, avocatul inculpatei 

Totodată, tânăra a fost expertiză și din punct de vedere psihiatric, iar medicii vor să afle dacă a avut discernământ în momentul în care și-a ucis prietena sau nu. Adolescenta le va povesti tot ce s-a întâmplat între ea și prietena ei, atât în noaptea crimei, cât și în zilele dinainte de a recurge la acest gest, precum și motivele exacte care au dus la crimă. Nu se exclude nici o afecțiune de natură psihiatrică.

”Cred că în mod normal un om sănptos la cap care nu are afecțiuni nu are cum să săvârșească o asemenea oroare și din acest motiv a fost examinata din punct de vedere psihiatric”, a declarat  CRISTIAN ION, avocatul inculpatei 

În urmă cu aproape două săptămâni, tânăra de 18 ani și-a ucis prietena, în camera de hotel în care locuiau împreună. Cele două veniseră la mare din Vaslui și lucrau împreună la un hotel din stațiunea Saturn. Tânăra a povestit că o cunoștea pe victimă din clasa întâi și că în ultima vreme s-au tot certat. Este și motivul pentru care ambele le-ar fi cerut șefilor să le mute în camere diferite. Lucru care nu s-a întâmplat însă. În noaptea tragediei fetele s-au certat din nou, iar adolescenta și-ar fi ieșit din minți și s-ar fi năpustit asupra prietenei cu un cuțit, după cum a povestit chiar ea procurorilor. După ce prietena ei și-a dat și ultima suflare, aceasta a înghesuit-o într-o valiză și i-a abandonat trupul o bancă în parcul din Mangalia. S-a întors apoi la hotel ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A povestit că a făcut ordine în cameră, a șters urmele de sânge de pe mochetă și de pe perete și a aruncat hainele și lenjeria de pat pătate, la tomberonul hotelului unde stătea. Tot la ghena hotelului a aruncat și cuțitul cu care a înjunghiat-o pe Alina, a mai spus ea anchetatorilor.

Related Articles

Back to top button