Social/Economic

Lucrările la rețeaua de termoficare din Constanța, în linie dreaptă

Lucrările de modernizare și redimensionare a rețelei de termoficare din municipiul Constanța avansează cu fiecare zi care trece, astfel că la finalul acestora, vor scădea substanțial costurile generate de pierderi, va crește randamentul sistemului și implicit va scădea substanțial prețul local al energiei termice și va asigura utilizatorilor confortul dorit. Conducerea societății de termoficare anunță că etapa 1 se apropie de final și au început lucrările la etapele 2 si 3.

Începând cu vara anului trecut s-a dat startul proiectelor de modernizare și redimensionare a rețelei de transport a agentului termic din municipiul Constanța. Iar muncitorii lucrează într-un ritm accelerat, lucrul care se vede în teren transmite conducerea societății de Termoficare Constanța, întrucât prima etapă a proiectului este aproape gata, iar în acest moment sunt în plină desfășurare lucrările la etapele 2 și 3, care sunt în graficul de lucru stabilit.

”Pe etapa 1 sunt lucrările finalizate în proporție de 99%, etapa 1 înseamnă înlocuirea conductelor magistrale de la intersecția Soveja cu Tomis și până dincolo de Gara CFR, aproape de depozitele de petrol. 21,6km de traseu a două conducte. Etapa 2 a început cu lucrări în mai multe zone din oraș. Avem în stadiu avansat însemnând că s-au dezafectat conductele vechi și s-au înlocuit cu cele noi din țeavă preizolată, acum se face îmbinarea prin sudură pe aliniamentul în paralel cu cimitirul Anadalcheoi, pe strada Soveja până la intersecția cu Barbu Ștefănescu Delavrancea. Sunt lucrări și pe străzile Badea Cârțan, zona stadionul de rugby, pe Tulcei și au început licrările de decoperatre pe strada Cutezătorilor, iar licrările continuă și în alte zone ale orașului pe traseul către CET Palas”,  a declarat LIVIU POPA, director general Termoficare Constanța.

Scopul acestor investiții care cuprind întreaga infrastructura de termoficare este de a asigura un serviciu public de calitate, la un preț accesibil și sustenabil și care să constituie pentru locuitorii municipiului Constanța o alternativă pentru asigurarea energiei termice necesare.

”În lipsa sau în diminuarea mare a pierderilor de energie termică generate de avarii scad substanțial costurile acestui serviciu deci scade prețul energiei termice, combinat cu faptul că municipalitatea va construi un CET nou toate acestea vor avea un rezultat fantastic de bun pentru consumatorul final care va avea de ales între a se reconecta la rețea, îi va asigura confortul prin asigurarea apei calde de consum”, a declarat LIVIU POPA, director general Termoficare Constanța. 

Introducerea sistemului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în Municipiul Constanța, s-a realizat începând cu anul 1970, iar lungimea totală a conductelor este de 140,314 km, din care 123,404 km în subteran şi 16,918 km aerian.

Related Articles

Back to top button