Social/Economic

Apariție neașteptată, pe plajă! O vidră a ajuns la mal, printre turiști

O apariție mai puțin obișnuită a avut loc pe plaja de la Eforie Nord. Printre turiști, și-a făcut simțită prezența și o vidră. Până și biologii au fost surprinși de vizitatorul neașteptat, care trăiește de obicei în ape dulci.

Ușor speriată, dar extrem de curioasă, vidra a stârnit uimirea și bucuria turiștilor aflați la malul mării, pe plaja din Eforie Nord. Cei mai mulți și-au scos telefoanele mobile pentru a surprinde momentul neobișnuit și au urcat apoi imagini cu vidra pe rețelele de socializare. Biologii spun că apariția vidrei pe plajă este un eveniment rar. Vidrele sunt cunoscute în general ca animale ce trăiesc în ape dulci, fiind o apariție neașteptată inclusiv pentru specialiști.

”Marea Neagră este puțin sărată și ar putea să ajungă și în Marea Neagră în mod natural, dar cel mai probabil este o prezență eratică. Nu este pentru prima dată întâlnită în care exemplare tinere, mai ales masculii care sunt mai curajoși și mai sociabili ajung să populeze niște ecosisteme puțin mai deosebite. Marea Neagră are în această perioadă pește și are sursă de hrană pentru vidre. Interesantă este adaptabilitatea acestui animal și faptul că tolerează omul foarte bine, căci vidra nu este foarte prietenoasă fiind reticient la prezența umană, probabil puii născuți în așezări umane ajung să se domesticească, fiind tot mai prezenți în mediul nostru antropic, uman”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, doctor în științe 

Chiar dacă momentul a fost cu siguranța unul special pentru cei care au observat vidra pe plajă, experții ne atrag atenția să păstrăm o distanță sigură față de astfel de animale și să lăsăm natura să-și urmeze cursul.

Related Articles

Back to top button