Actualitate

Rabla local, în plină desfășurare! Aplică acum

Vești bune pentru cei care doresc să scape de mașina veche și să facă o nouă achiziție. Până pe 31 august, puteți aplica pentru casarea autovehiculelor mai vechi de 15 ani în schimbul a 3000 de lei. În Constanța sunt peste 150.000 de autovehicule înregistrate, iar aproximativ o treime dintre acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru programul Rabla local. Până în prezent, s-au înscris circa 400 de cereri pentru totalul de 5000 de locuri disponibile.

Doar 10 zile mai au la dispoziție cei care își doresc să profite de programul Rabla Local. Astfel, reprezentanții Primăriei Constanța anunță că până pe 31 august puteți aplica pentru casarea autovehiculelor mai vechi de 15 ani în schimbul a 3000 de lei. Până în prezent, s-au înscris circa 400 de cereri pentru totalul de 5000 de locuri disponibile.

”În Constanța sunt peste 150.000 de autovehicule înregistrate, iar aproximativ o treime dintre acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru programul Rabla local. Instrucțiuni privind modalitatea de creare cont și înscriere, găsiți aici: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate. + Încurajăm toți cetățenii municipiului Constanța ce dețin autovehicule care îndeplinesc condițiile de acordare a stimulentului de casare să profite de această ocazie pentru a beneficia de suma de 3000 de lei și de a scăpa de grija de a întreține și suporta costurile deținerii unui autovehicul învechit”, a declarat IONELA BARBOI, inspector comunicare Primăria Constanța. 

După încheierea perioadei de înscriere, Administrația Fondului de Mediu va transmite lista cu persoanele înscrise care vor fi invitate la Centrul de Informare pentru Cetățeni din incinta mallului, pentru verificarea documentelor și încheierea contractului de finanțare. După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local). Beneficiarul stimulentului de casare se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare. Suntem datori cu toții să îmbunătățim condițiile de mediu în care trăim pentru a ne proteja sănătatea proprie și a celor dragi. Pentru relații suplimentare și asistență în depunerea cererii, puteți suna la 0241485807.

Related Articles

Back to top button