Actualitate

Începe Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa

Începe Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa Blue Theatre, ediţia a 8-a! În acest an, organizatorii vă propun o nouă formulă, într-un spațiu nou, ce trebuia să fie redeschis, de mult, publicului: Grădina Tomis (fostele Arene) din Parcul Arheologic. Spațiul a fost igienizat și amenajat pentru teatru.

Invitaţii care ne onorează cu prezenţa la FITIC 8.0 şi care aduc în festival peste 20 de spectacole, sunt: Teatrul Coquette, Unfortunate Thespians, Teatrul Dramaturgilor Români, Distinkt Company, Cr5ativi, Inorog Art, Andrei Tcaciuc și Gabriel Scalschi, Trupa 4TEEN, Trupa Acting up, Universitatea Hyperion din București, Trupa Ștefan Iordache, Trupa Atelierul de teatru, Teatrul #Bebold, Trupa Transparency, Trupa Cuadro, Trupa Umbre, Asociaţia Culturală Philogen, Trupa Între Acte, Victory of Art, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu. Invitaţi speciali: Tania Popa, Dl Goe, Natalie Ester, Dragoș Stemate, Trupa Aici ş.a.

În program sunt înscrise şi ateliere de teatru, improvizaţie, dans şi muzică, susținute de: Toma Enache, Mike Săvuică, Mihai Bercaru, Mihaela Sîrbu, Tania Popa, Marius Bodochi. De asemenea, organizatorii anunţă şi spectacole-lectură. Iar festivalul se va încheia cu un concert inedit al formației Dl Goe. Mai multe informaţii puteţi obţine din programul FITIC 8.0, ataşat mai jos.

FITIC 8.0 începe în data de 25august şi se încheie în 2 septembrie. Spectacolele vor avea loc pe scena din Grădina Tomis (fostele Arene) din Parcul Arheologic, care va fi redeschisă cu ocazia festivalului.

„Am pregătit multe alte surprize pentru minunatul public din Constanţa şi nu numai. Le pot decoperi pe pagina de Facebook a evenimentului şi pe site-ul FITIC, www.fitic.ro. Aşa cum v-am obişnuit, intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile. FITIC 8.0 este finanțat de Ministerul Culturii. Vă aşteptăm cu drag!“, au declarat organizatorii.

FITIC se deschide cu o premieră! Nu o rataţi!

Vineri, 25 august 2023, ora 20.00, pe scena montată special pentru festival în Grădina Tomis, puteţi viziona premiera spectacolului „Obiceiuri necurate”, după Tom Smith, produs de Trupa AICI a liceenilor constănțeni îndrăgostiți de teatru, sub coordonarea artistică a actorului Tiberiu Roșu.  Într-o mică mănăstire catolică, niște măicuţe se pregătesc să facă vin, pe care să-l vândă pentru a face rost de bani pentru mănăstire, lucru pe care îl practicau, deja, de câţiva ani şi pe care îl ţineau departe de ochii şi ştiinţa stareţei, ce se împotrivea la tot ce presupunea licoarea diavolului. Sosesc şi nişte ziarişti de investigaţie, Sally şi Paul, ce ajung să se deghizeze pentru a-şi urma planurile şi care îşi au propriile drame. Ritmul piesei creşte odată cu intriga şi punctul culminant, accentuând senzaţia dramatică a întorsăturilor. Înlănţuirea de situaţii tragi-comice, împinse, uneori, până la limita absurdului, creează o poveste ce dezvăluie latura profund umană a celor care se declară supuşi Bisericii pentru tot restul vieţii, având ca finalitate un mesaj cald si optimist.

PROGRAM FITIC 8.0

VINERI, 25 august 2023

20.00 – Obiceiuri necurate – Trupa Aici

22.00 – Figuranta – cu Tania Popa

SÂMBĂTĂ, 26 august 2023

17.00 – Sora mea geamănă – Act Musique

19.00 – Eu, tu si copacul / Șah-Mat de Gabriel – Teatrul Coquette

21.00 – Femeia ca un Câmp de Luptă – Unfortunate Thespians, Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Naţional al Literaturii Române

23.00 – One for Sorrow – Distinkt Company

DUMINICĂ, 27 august 2023

19.00 – Ghinion – Cr5ativi

20.30 – Cum am dresat un melc pe sânii tai – Inorog Art

22.30 – Sin / Seen – cu Andrei Tcaciuc și Gabriel Scalschi

LUNI, 28 august 2023

18.00 – Improvizație la Alma – Trupa 4TEEN

20.00 – Albina din capul meu – Trupa Acting up

22.00 – Bacalaureat – Universitatea Hyperion din București, Facultatea de Arte

MARŢI, 29 august 2023

18.30 – Oameni de piatră – Trupa Ștefan Iordache

20.00 – Recviem pentru un iepuraș – Trupa Atelierul de teatru

21.30 – Bold – Teatrul #Bebold

MIERCURI, 30 august 2023

18.00 – Un cuplu ciudat – Trupa Transparency

19.30 – Potențial comic – Trupa Cuadro

21.30 – Shylock – Trupa Umbre

23.30 – Auto Psy & CO – Asociaţia Culturală Philogen

JOI, 31 august 2023

18.00 – Proștii sub clar de lună – Trupa Între Acte

20.30 – Amadeus – Victory of Art

23.00 – De(finit) – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“

VINERI, 1 septembrie 2023

18.00 – Vecina de deasupra – cu Natalie Ester și Dragoș Stemate

20.30 – Visul unei nopţi de vară – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“

23.30 – Cele rămase – Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Facultatea de Litere și Arte

SÂMBĂTĂ, 2 septembrie 2023

21.00 – Gala de premiere

22.00 – Concert Dl Goe în Grădină

Related Articles

Back to top button